2000-2500 TL oyun dışı ince notebook önerisi

Qwidia

Kilopat
Katılım
3 Temmuz 2017
Mesajlar
40
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Uzun süre kasa topladım fakat notebooklar ile çok ilgilenmedim. Fiyatları, piyasaları nasıldır bilmiyorum o nedenle sizden tavsiye istemeye geldim. İnce, küçük ve metal olması güzel olurdu (MacBook'ların tasarımları çok hoşuma gidiyor) okula ve yarışmalara giderken götüreceğim. Sebepleriyle beraber tavsiye ederseniz çok sevinirim teşekkürler. Yurt dışından veya 2. el alım tavsiyelerine de açığım.
Eğer bu amaçlar doğrultusunda iyi bir laptop tavsiyeniz varsa bütçemi artırabilirim.
Kullanım amaçları:
-SolidWorks.
-Photoshop.
-Openrocket.
-Realflight.
-Klasik iş amaçları
-Oyun oynamayacağım.
 
Son düzenleme:
Birde şuna bakın kalınlığı iyi mi?
 
İnce olacak diye performanstan kaybetmek istemem. Sonuçta notebook ların hepsi taşınabilir düzeyde. İlla ki defter kadar olsun demiyorum.
Mesela şu hoşuma gitti benim. Fiyatı performansına değer mi bilmiyorum ama.
 
3000tl ye kadar çıkabileceğimi düşünüyorum eğer yeterli performansı veremeyecekse diğerleri.
 
O zaman, 3500U, 8250U ya da 8265U işlemcilere çıkarsın ama konfigürasyonlarda harici ekran kartı olmaması muhtemel, varsa da RAM'den kısıp 4GB RAM, ya da SSD'den kısıp HDD ya da 120lik SSD koyarlar.
Sonuç olarak; kullandığın programların hepsini çalıştıracak min. sistem gereksinimi nedir sorusuna cevap bulman gerekir. Solidworks gibi programların sitesinde bu bilgiler verilir. Kullanım şeklin soft ise onboard grafik kartıyla ne kadar işin oluru da araştırabilirsin. Onboard ile olursa 3000TL bütçenle birşeyler olur, diğer programlar için de uysunsa tabii.
 
Son düzenleme:
İlle de FHD olsun demiyorsanız bu model Ryzen işlemcili ve GPUlu.
Ama FHD olsun diyorsan 2000-2500 arası şu model var fakat GPUsuz.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı