2000-3000 TL M.2 SSD önerisi

Selamünaleyküm 2000-3000 TL arası M.2 SSD önerisi var mı? Hem sistem hem oyun kuracağım.

//
Hocam bizzat kullanmaktayım, herhangi bir sorun yaşamadım, tavsiye ederim.
//
Not: Anakartınıza uyumluluğunu kontrol edin hocam.

Selamünaleyküm 2000-3000 TL arası M.2 SSD önerisi var mı? Hem sistem hem oyun kuracağım.
Bütçe tam 3000 bin olursa exerica pro modelini de alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Windows kuracaksanız DRAM'li versiyon alsanız iyi olur.

Hocamın attığı "Exceria Pro ile Renegade" en tercih edilebilir seçenek. NV3 ve G3 DRAM'e sahip değiller, ayrıca kaliteleride oldukça düşük. Özellikle NV3, QLC Nand olduğunu için almayın.

Hocamın attığı "Exceria Pro ile Renegade" en tercih edilebilir seçenek. NV3 ve G3 DRAM'e sahip değiller, ayrıca kaliteleride oldukça düşük. Özellikle NV3, QLC Nand olduğunu için almayın.
Hocam ben NV3 aldım da dram ve qlc nand nedir? Bana herhangi bir etkisi olurmu? Sistemi sadece oyun oynamak için topladım.

Hocam ben NV3 aldım da DRAM ve QLC NAND nedir? Bana herhangi bir etkisi olur mu? Sistemi sadece oyun oynamak için topladım.

Hocam DRAM ağır SSD yüklerinde yani yüklemeli oyunlarda ve büyük dosya transferlerinde SSD'nin hızını korumaya yarıyor(örneğin DRAM'siz 7000 okuma hızı olan SSD 3000 kere kadar düşebiliyorken DRAM olan bu hızı koruyor) ve SSD'nin ömrü daha uzun oluyor. DRAM'siz bir SSD normal verilere göre 3 yıl ömrü varken DRAM ile 5 oluyor.

Hocamın attığı "Exceria Pro ile Renegade" en tercih edilebilir seçenek. NV3 ve G3 DRAM'e sahip değiller, ayrıca kaliteleride oldukça düşük. Özellikle NV3, QLC NAND olduğunu için almayın.

Exceria Pro'da DRAM varmış, onu tercih etmesi daha iyi olur benim attığıma göre.

Hocam ben NV3 aldım da dram ve qlc nand nedir? Bana herhangi bir etkisi olurmu? Sistemi sadece oyun oynamak için topladım.
Hocam. DRAM, SSD'nin RAM'i oluyor, bildiğiniz RAM. SSD'nin önbellek ve anlık eylemleri için baya hızlı çalışan ve yardımcı olan bir donanım. Windows kurulu bir SSD'de DRAM olması ile akıcılık çok daha artıyor çünkü Windows'un anlık yaptığı depolama işlerinde katkısı var.
Ayrıca DRAM SSD'nin istikrarını arttırdığı içinde ömüre bir katkısı var, birde aktarma yapacağınız zaman DRAM'siz (Atıyorum.) 30 GB aktarma sonrasında hızlar 1 GB/s civarına düşüyor, DRAM olduğu zaman 50-60 GB sonrasında bu hızlar çakılıyor.
Birde bu katkıya sahip.

Windows kurmayacaksanız çok önemi yok DRAM'in ama Windows için işe yarar bir donanım.

QLC Nand ise: SSD'nin NAND Bellek diye geçen bellekleri var. Bunlar:
"SLC, MLC, TLC, QLC" diye sıralanıyor. TLC standart ve sık gördüğümüz NAND olurken, QLC çok daha ucuz maliyeti olan ve kalitesi daha düşük bir NAND. Ucuz olduğu için zaten QLC tercih edilir firmalar tarafından ama kalitesi ve ömrü düşük olduğu için asla önermem. TLC'e nazaran baya ucuz maliyeti.

Hocam. DRAM, SSD'nin RAM'i oluyor, bildiğiniz RAM. SSD'nin önbellek ve anlık eylemleri için baya hızlı çalışan ve yardımcı olan bir donanım. Windows kurulu bir SSD'de DRAM olması ile akıcılık çok daha artıyor çünkü Windows'un anlık yaptığı depolama işlerinde katkısı var.
Ayrıca DRAM SSD'nin istikrarını arttırdığı içinde ömüre bir katkısı var, birde aktarma yapacağınız zaman DRAM'siz (Atıyorum.) 30 GB aktarma sonrasında hızlar 1 GB/s civarına düşüyor, DRAM olduğu zaman 50-60 GB sonrasında bu hızlar çakılıyor.
Birde bu katkıya sahip.

Windows kurmayacaksanız çok önemi yok DRAM'in ama Windows için işe yarar bir donanım.

QLC Nand ise: SSD'nin NAND Bellek diye geçen bellekleri var. Bunlar:
"SLC, MLC, TLC, QLC" diye sıralanıyor. TLC standart ve sık gördüğümüz NAND olurken, QLC çok daha ucuz maliyeti olan ve kalitesi daha düşük bir NAND. Ucuz olduğu için zaten QLC tercih edilir firmalar tarafından ama kalitesi ve ömrü düşük olduğu için asla önermem. TLC'e nazaran baya ucuz maliyeti.
Anladım hocam tavsiyenize dikkat edeceğim bundan sonraki alacağım M2 ler de😁

Anladım hocam tavsiyenize dikkat edeceğim bundan sonraki alacağım M2 ler de😁
Gene oyun depolamak için kullanabilirsiniz, gittiği yere kadar ama Windows için bir DRAM'li alın. Tabi sıkıntı çıkardığı veya istediğiniz zaman. Acelesi yok.
Sırf daha iyisi var diye biraz abartıyoruz yalan değil. Maksat herkes en iyisini alsın parasının yettiği ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı