2000-3000TL arası AMD Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Yasmin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 48
  • Görüntüleme 4.047
Size bu sistemi tavsiye ederim:
Eki Görüntüle 274812

Neko teşekürler. Ryzen 5 için çok fazla gerek olmadığını okumuştum, neredeyse 2 kat fiyat. Liste harici yazmayı unutmuşum, güç kaynağı ve RAM mevcut. Yeterli olur mu yeni sisteme emin değilim.

RAM fotoğrafı yok. 8 GB 1600 MHz Dual Bellek 2*4 GB.

Yalnız anakart için MSİ, AMD sistemle ters düşüyor, sıkıntı çıkarıyor diyorlar. Anakartı değiştirsek mi acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_20180106_234034.jpg
    IMG_20180106_234034.jpg
    72,8 KB · Görüntüleme: 320
8GB 1600MHz ise DDR3 RAM'dir herhalde?

O PSU sanırım biraz eski. 80+ sertifikası da yok galiba. Pek güvenilir değil gibi.

8GB 1600MHz ise DDR3 RAM'dir herhalde?

O PSU sanırım biraz eski. 80+ sertifikası da yok galiba. Pek güvenilir değil gibi.

Pekala yazdığınız listedeki PSU'yu da ekledim.

RAM fotoğrafını çektim.

Dosya Ekleri

• IMG_20180106_235346.jpg
    IMG_20180106_235346.jpg
    81,7 KB · Görüntüleme: 328
Bu RAM'ler DDR3 olarak gözüküyor. Yani uyumsuzlar sisteme.

O zaman sabit disk haricindekileri listeme yazdım, benim için ideal fiyattalar ve uzun süre götürücek sanırım. Belki ileride Ryzen 5'e geçebilirim.

Kasa ve RAM'i biraz araştırıcam. RAM'i bir üst seviye alabilirim PSU'dan kısıp. PSU'da mevcudu kullanmaya devam da edebilirim.

PSU'dan kısmak doğru bir tercih olmayacaktır.

Elinizdekini kullanmaya devam edebilirsiniz isterseniz. Yine de ben olsam sıfır sisteme daha kaliteli ve sıfır bir PSU alırdım o ayrı.

RAM arttırılması en kolay olan bileşendir. Fazla kasmanıza gerek yok.

Bir tane 8GB aldıktan sonra ilerde bir tane daha 8GB ekleyebilirsiniz.

RAM arttırılması en kolay olan bileşendir. Fazla kasmanıza gerek yok.

Bir tane 8GB aldıktan sonra ilerde bir tane daha 8GB ekleyebilirsiniz.

Yanına sonradan ekleyebiliyorsam aynısından harika o zaman. SSD de alıcam takviye RAM ile beraber alırım.

Yarın kasa harici hepsini almayı düşünüyorum, kasaya bir göz atıcam. Artık fiyatlar nerede uygunsa, önceliğim teknobiyotik.

Teknobiyotik, Sinerji ve İtopya isimli mağazalar güvenilirdir.

Gelişmeleri isterseniz buraya yazabilirsiniz.

Sistemi kurduktan sonra tabiki paylaşacağım. Bugün bildiğim tüm siteler üzerinden listeyi araştırdım. Önceki sistemi teknobiyotikten toplamıştım ama sizin listedeki 2-3 parça mevcut değil. O yüzden hepsini sinerjiden almayı planladım. 2 sorum olacak.

1- Kasa temizliğiydi sök çıkardı derken temel düzeyde parça yerlerini öğrendim. Sizce sitenin şu 40 liralık test ve kurulumunu yaptırmama gerek var mı yoksa sistem toplama bölümünden parçaları seçerken kendi içerisinde uyumluluğu algılayıp ona göre mi bileşen çıkarıyor?

2- RAM mevzusunu youtubeda araştırdım, 3000 MHZ öneriyorlar şiddetle. Bu kadar para vereceğim az daha ekleyip 3000'e geçmek mantıklı mı yoksa ileride 8 GB bir RAM daha alıp takviye mi yapmalıyım?

Bu arada yarın sabah siparişi veriyorum önerileriniz neticede. Kasayı beğenmedim ama olsun ekonomik :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı