2000-3000TL arası AMD Sistem Toplama

• Konuyu başlatan Yasmin
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 48
  • Görüntüleme 4.009
Eğer yapabilirseniz sistemi sizin kurmanız bence daha hoş olacaktır.

Youtube üzerinden size yardımcı olacak sistem toplama videoları izleyebilirsiniz.

Elbette 3000MHz daha iyi olacaktır fakat bütçenizi zorlarsa 2666MHz de yeterli olacaktır.

Eğer hepsini tek bir siteden almak zorunda değilseniz bazı parçaları Teknobiyotik'den, bazılarını Sinerji'den alabilirsiniz.

Dark Hexagon'u beğenmediyseniz kesinlikle almayın.

Beğenmediğiniz şeyi almak iyi olmaz.

Birkaç tane daha tavsiye vereyim:
  • Dark Sub-Zero Kasa
  • Aerocool QS240 Kasa
  • Aerocool CyberX Advance Kasa
Bu kasalardan beğendiğiniz varsa alabilirsiniz.

Bunlardan birini de beğenmezseniz Dark'ın diğer ürünlerine veya aynı fiyat aralığında başka kasalara da bakabilirsiniz.

Bir tane beğenirseniz linkini koyun buraya. Size iyi olup olmadığını söylerim.

Çok teşekkürler sevgili Neko. Bilgisayarımın adını Neko koyacağım :)

RAM'i yükseltmeye karar verdim, yarın son bir kaç karşılaştırmaya daha bakıcam RAM için sonra sipariş. Sitelere üstünkörü baktım arada çok az farklar var. En makul sinerji oldu.

Kasayı da kendim kurucam. Ücreti fazla geldi. Siparişten önce kafam takılan olursa yazarım yine.

O halde zahmet olmazsa sistemin son halini yazabilir misiniz acaba?

Son kontrolleri yapayım.

Neko tekrardan selamlar.

Bankayla ilgili bire kaç sorun çıktığı için geçtiğimiz hafta alamadım. Hallettim ve şu an sona yaklaşıyorum. Yalnız dün bir arkadaş ortamında -içlerinde IT ciler de var- bu bilgisayar mevzusu açıldı ve kesinkes AMD'yi önermiyorlar. Teknik konuştukları için anlamadım pek ancak Ryzen 3 alma, alırsan birkaç sene sonra değiştirmek zorunda kalacaksın gibi bir fikir çıktı ortaya. Dolayısıyla işlemci dışında diğer parçalarım sizin verdiğiniz şekilde, sadece yükseltme yaptım.

İşlemci: Muallakta
Anakart: MSI B350M Pro-VD Plus
Bellek: Corsair 16 GB Vengeance 3000 MHz (Bunda yükseltme yaptım)
Ekran Kartı: Galax Geforce GTX 1060 OC 3GB 192 bit (6 GB'a geçebilirim)
Kasa: O da muallakta.

Yalnız fiyatlar geçen haftaya nazaran baya bir artmış gibi geldi, yanlış mıyım? Özellikle ekran kartları.

Tekrardan merhaba :kedi:

Ryzen 3 alma demelerindeki sebep bu işlemcinin sınırının 1080p çözünürlükte GTX 1060, 2K çözünürlükte GTX 1070 olması.

Yani ilerde GTX 1080/TI gibi bir kart alırsanız elbette ki işlemcinizi değiştirmeniz gerekecektir.

Fakat bütçeniz R3 1300X'e yettiği için onu alıyoruz. Gayet güçlü bir işlemcidir.

Ekran kartını 6GB alırsanız çok daha iyi olacaktır elbette.

Kasa olarak size önerdiklerimden hiçbirini beğenmediniz mi :D

Öyleyse siz bir kasa beğenin ve buraya markasını/modelini yazın. Ben de size iyi olup olmadığını söylerim.

RAM ilerde yükseltilmesi en kolay parçadır.

Hemen 16GB almak yerine önce 8GB alıp artan para ile SSD veya 6GB GTX 1060 alabilirsiniz.

İlerde bir 8GB daha ekleyerek 16GB'a ulaşırsınız.

Fiyatların değişmesi çok normal. Dolar sürekli değişiyor.

Son düzenleme:
Haklısınız. Hep Intel diyorlar ancak gönlüm yine de AMD'den yana. Belki Ryzen 5 yerine Intel 5 serisinden alabilirim, fiyatlar kafa kafaya. O yüzden işlemciyi artırıp ekran kartını mevcutla idare edip, 6 GB stoklara girince ve fiyatı makul gelince alacağım. Keşke sizin yazdığınız zaman hiç düşünmeden alsaymışım, çok uçmuş fiyatlar.

RAM için 8GB 2,6 MHz 109$ + KDV vereceğime 16 GB 3000 MHz'e 215$ + KDV vermek daha mantıklı geldi, nasıl olsa alacağım ileride. Bari şimdi alayım 3000 Mhz olsun.

Kasa konusunda halen bakıyorum ancak 300 liraydı 500 liraydı derken en son beğendiğim 900 liralara kadar çıktı. O yüzden ardı arkası kesilmiyor, ben en iyisi sizin tavsiyenizdeki kasayı alayım. Bu arada aşık olduğum kasa tipi tam olarak budur. Ama fiyattan anlaşılacağı gibi ya parçası kötü ya da sisteme uygun değil.

Gamepower Helios 2xFanlı Tempered Cam Panel Gaming Mid Tower ATX Kasa

Thermaltake Core X1 Mini-ITX Full Modüler Pencereli Cube Kasa (PSU YOK)

Sistemi yükselterek topladığım son hal böyledir. Ekran kartını dediğim gibi mevcutla idare edip sonradan almayı düşünüyorum. Fiyatlar çok uçuk.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    24,1 KB · Görüntüleme: 105
1600X'de stok fan çıkmıyor. R5 1600 veya R7 1700 alabilirsiniz isterseniz.

Anakart olarak Gigabyte Gaming 3 alabilirseniz daha iyi olacaktır.

RAM'i 2x8 (Dual) şeklinde yapınız. Daha performanslı olacaktır.

Kasayı çok sevmediğinizden şahsen onu almanızı istemiyorum.

Aerocool QS240'ı veya CyberX Advance'i beğenmediniz mi?

Elinizdeki ekran kartının modeli ne idi acaba?

Bende beklemiştim düşmesini fakat 1 yıldır hala aynı. Beklemeye değmez, en iyisi biraz daha biriktirip 1060 6GB almaya çalışın.

Alacağım zaten de farklı sitelerden toplayacağım için stokta olan ve daha makul ücreti olan yerden alacağım. Ona da kesinkes karar verdim 6GB alıyorum.

1600X'de stok fan çıkmıyor. R5 1600 veya R7 1700 alabilirsiniz isterseniz.

Anakart olarak Gigabyte Gaming 3 alabilirseniz daha iyi olacaktır.

RAM'i 2x8 (Dual) şeklinde yapınız. Daha performanslı olacaktır.

Kasayı çok sevmediğinizden şahsen onu almanızı istemiyorum.

Aerocool QS240'ı veya CyberX Advance'i beğenmediniz mi?

Elinizdeki ekran kartının modeli ne idi acaba?

1600X dediğiniz nedir anlamadım, gösterdiğim kasalar mı?

Anakartı değiştirdim ancak Gigabyte Gaming 3 diye yazınca 3 farklı tür çıkıyor 10-20 $ farklarla. Ekledim. MSI herkes öneriyordu neden değiştirdik?

2x8 GB şeklinde yaptım.

Aerocool Cyber X eski kasam gibi, o yandaki panel kısmı vida yerlerinden çatlıyor. O yüzden ya yukarıdaki gönderdiğim kasalar (önerirseniz) ya da dediğiniz Hexagon :)

Ekran kartım Sapphire ATI HD6850 1GB DDR5 256 Bit

Mevcutta sistemin son hali şudur:

Adsız.png

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı