2000-3000TL photoshop için sistem toplama

tyler91

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Daha önce de buradaki birçok arkadaşın görüşlerine güvenerek güzel bir sistem toplamıştım. Ona benzer bir şey toplarım tabii ki ama maliyet bayağı yüksek çıkıyor. Şöyle 2-3 bin arası. Çok da fazla zorlamayalım ama uzun süre beni götürecek bir sistem olsun istiyorum.

Sinerjide hazır sistemler var aslında ama yine de sizin görüşlerinize tecrübelerinize dayanarak bir sistem toplarsam içim rahat olur.

Bir de sanırım ek ekran kartına gerek yoktur. Oyun oynamayacağım çünkü. İleri de zaten istersem alırım.

Photoshop düzenleme falan yaparım. Ofis işleri için vs.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
2.186,23 TL
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 3.20 Ghz 6 Çekirdek 16MB AM4 İşlemci
1 Adet 795.91TL
Anakart
Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
1 Adet 519.43TL
Bellek
Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16)
1 Adet 334.28TL
SSD Disk
Toshiba 480GB TR200 Okuma 555MB-Yazma 540MB SATA SSD (THN-TR20Z4800U8)
1 Adet 536.61TL

şöyle bi şey topladım ama kasa + psu böyle çok şekil bi şey olmasına gerek yok. idare edecek ama kötü olmayacak. 700-800 den aşağı yok ya.

Hocam SSD almayı düşünüyorum bunda HDD var onu çıkarınca da işime yarayacak bi SSD yok. adatalarla ilgili iyi yorumlar okumadım. Bi de bu kasadan emin değilim. Hoşuma gitmedi pek.

Son düzenleme:
Topladığınız sistemde ekran kartı yok.
Toplu bir yerden olması şart değilse kasa ve PSU önerilerim bunlar:
Sharkoon RGB Flow veya ZALMAN N2 tercih edilebilir.
High Power ECO Bronze 500W, ileri dönük olması açısından 600W tercih edebilirsiniz.
Müsait olduğum zaman bir sistem bırakabilirim isterseniz, sistemde oyun oynanmayacaksa eğer giriş seviyesi ekran kartı tercih edilebilir. Veya 3400G ile bir sistem toplanıp 16GB RAM tercih edilebilir ki bu dediğim daha mantıklı olur.

2.186,23 TL
İşlemci
AMD Ryzen 5 1600 3.20 Ghz 6 Çekirdek 16MB AM4 İşlemci
1 Adet 795.91TL
Anakart
Gigabyte B450M S2H 3200mhz(OC) RGB M.2 AM4 mATX Anakart
1 Adet 519.43TL
Bellek
Corsair 8GB Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK8GX4M1D3000C16)
1 Adet 334.28TL
SSD Disk
Toshiba 480GB TR200 Okuma 555MB-Yazma 540MB SATA SSD (THN-TR20Z4800U8)
1 Adet 536.61TL

şöyle bi şey topladım ama kasa + psu böyle çok şekil bi şey olmasına gerek yok. idare edecek ama kötü olmayacak. 700-800 den aşağı yok ya.

Hocam SSD almayı düşünüyorum bunda HDD var onu çıkarınca da işime yarayacak bi SSD yok. adatalarla ilgili iyi yorumlar okumadım. Bi de bu kasadan emin değilim. Hoşuma gitmedi pek.
Ekran kartı yok harici ve dahili ekran kartı olmadığından görüntü alamazsınız. Bu konumdaki 2. sisteme bakabilirsiniz içinde dahili ekran kartı var. Uygun fiyatlı sistem tavsiyeleri - Technopat Sosyal

Ekran kartı yok harici ve dahili ekran kartı olmadığından görüntü alamazsınız. Bu konumdaki 2. sisteme bakabilirsiniz içinde dahili ekran kartı var. Uygun fiyatlı sistem tavsiyeleri - Technopat Sosyal

ben kaç tane sistem aldım hep sinerjiden. hocam orada çalışan mısınız bu arada? sinerji en iyisi tabii ki ne olursa olsun. ama kasa konusunda tereddütlerim var. işlemci ryzen 5 yapsam anakarta b450 falan yapsam daha iyi olmaz yoksa çok fark yok mu dersin?

ben kaç tane sistem aldım hep sinerjiden. hocam orada çalışan mısınız bu arada? sinerji en iyisi tabii ki ne olursa olsun. ama kasa konusunda tereddütlerim var. işlemci ryzen 5 yapsam anakarta b450 falan yapsam daha iyi olmaz yoksa çok fark yok mu dersin?
Kasanın görünüşü kötü kabul ediyorum ancak hava akışı iyi duruyor. R3 3200G Apu işlemcili ileride OC yapmayacaksan A320M iyi olabilir ancak OC yapacaksan B450 alabilirsin. Bu arada Sinerji'de çalışmıyorum sadece uygun fiyatlı olduğundan oradan öneri yapıyorum. :)

Topladığınız sistemde ekran kartı yok.
Toplu bir yerden olması şart değilse kasa ve PSU önerilerim bunlar:
Sharkoon RGB Flow veya ZALMAN N2 tercih edilebilir.
High Power ECO Bronze 500W, ileri dönük olması açısından 600W tercih edebilirsiniz.
Müsait olduğum zaman bir sistem bırakabilirim isterseniz, sistemde oyun oynanmayacaksa eğer giriş seviyesi ekran kartı tercih edilebilir. Veya 3400G ile bir sistem toplanıp 16GB RAM tercih edilebilir ki bu dediğim daha mantıklı olur.

Anakartta ekran kartı yokmuş demek :( toplu bi yerden olsa iyi olur. Montaj konusunda çok iyi değilim. daha önce yapmadım çünkü ama kolay derseniz olmazsa ayrı ayrı alırım. tavsiye verirseniz sevinirim tabii ki.

Toplu bir yerden aldığınız zaman çok da ekonomik olmuyor, öyle olsa güzel olurdu dediğiniz gibi.
3400G+16GB RAM B350 anakart sistem toplanabilir veyahut da 1600AF+ görüntü almak amaçlı bir ekran kartı şeklinde bir sistem de olabilir isterseniz. Nasıl ayarlayayım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı