SS Apex 9 mini kullanıyorum, switch kalitesi muazzam. TKL versiyonunu tavsiye ederim ama yön tuşlarını çok arıyorum, özellikle Kurtlar Vadisi izliyorsanız kesinlikle TKL almalısınız. Klavye hot swap ve Game mode özelliğine sahip (tuşa basılmasını erken algılayan bir özellik çok da gerekli değil) malzeme kalitesi HyperX klavyelerine göre kötü sert plastikten yapılmış ama rahatsız etçeğini sanmıyorum. İnternet kafede de Razer Blackwidow 3 TKL deneyimlemiştim çok keyifliydi o da hatta genel kullanım için daha bile uygun benim klavyeden ama biraz sesliydi sanırım Green switch (blueden iyidir) yay sesi de almadım ama malum internet kafe ortamı gürültülü yani ses konusunda söylediklerimi garanti doğru olarak düşünmeyin. Yerinizde olsam mouse markama göre bir ürün tercih ederdim, aynı marka ürün kullanmak insanı (veya beni) ekstra mutlu ediyor.
Kısa özet: % 60 klavye alma TKL al onun dışında en dandik klavyeyle en kral klavye arasında rahatlıkla fark edebileceğin tek şey yay sesi, o yüzden bütçeni gereksiz zorlama. Razer Blackwidow normalde çok ucuzdu hala öyleyse yerinde olsam onu tercih ederdim.