Günlük kalori ihtiyacınız 3200 olduğunu söylemişsiniz sonradan gördüm. Kaloriyi 2200 e çıkarıp proteini 190-200 arasına yağı 80 civarına geri kalanında hepsini karbonhidrata yatırın.2000 Kalori açık ile kas kaybınız da çok olacaktır. Antrenman yapıyorsanız bile karbonhidrat yine de çok az yani kasların onarımı yavaşlayacaktır. proteini 190 bandına çekip kaloriyi 1900 bandına çıkarın. Ve karbonhidratı arttırın. Ayrıca aldığınız yağ hormon dengesi için yetersiz yağ almayıp yağ vereceğinizi düşünmeyin. Yağlar Testosteron seviyenizi etkileyecektir bu durumda yağ yakımınız yavaşlayacak kas kaybı artacak metabolizma yavaşlayacak gelişiminiz yavaşlayacaktır.
Yağdan bu kadar vermesi imkansıza yakın buna çok fazla kas da eklenecektir. Tahmin yürütme üzerinden bilgi vermeyin lütfen?
Hocam fitness konusunda 50gr karbla nasıl sağlam antrenman yapıp olan kaslarını koruyacak? Diyet döneminde ağırlık antrenmanlarını salarsa kas kaybı yaşamama ihtimali yok.Karbonhidrat zaten çok almamışsın bu yüzden sağlık sorunun yoksa 50 altına düşürürsen daha hızlı kilo verirsin. 49 da 40 da olur gidip 10 ya da 0 carb vs gerek yok.
Mac fit hesaplayıcısına göre ama genel olarak diğer hesaplayıcılara baktım çok değişen bir şey yok ve yaşın pek önemli olduğunu sanmıyorumYaş kaç ve 3200 kaloriyi neye göre belirledik ?
Şeker ve yağ tamamen doğal kaynaklardan ekstra bir şey kullanmıyorum ve günlük 350gr civarı tavuk tüketiyorumBu kalori ile bu dediğiniz olmaz. 2500 falan alın. Şekeri kes yağı azalt sebze ye. Et tavuk balık ye.
Hocam görüş ve bilgileriniz için teşekkür ederim fakat 1900 civarına sağlıklı şekilde çıkmam zor normalde 1200 civarında geziyordu değerlerim bu gün zorladım kendimi anca 1500 e çıktı ve bir sorum olacak yağ yakmak için karbonhidrat azaltmam gerekiyor aynı zamanda kas kütlesi koymak için karbonhidrat arttırmam g erekiyor karbonhidratı ne civarda tutmam gerekir ?2000 Kalori açık ile kas kaybınız da çok olacaktır. Antrenman yapıyorsanız bile karbonhidrat yine de çok az yani kasların onarımı yavaşlayacaktır. proteini 190 bandına çekip kaloriyi 1900 bandına çıkarın. Ve karbonhidratı arttırın. Ayrıca aldığınız yağ hormon dengesi için yetersiz yağ almayıp yağ vereceğinizi düşünmeyin. Yağlar Testosteron seviyenizi etkileyecektir bu durumda yağ yakımınız yavaşlayacak kas kaybı artacak metabolizma yavaşlayacak gelişiminiz yavaşlayacaktır.
Yağdan bu kadar vermesi imkansıza yakın buna çok fazla kas da eklenecektir. Tahmin yürütme üzerinden bilgi vermeyin lütfen?
Yağ yakmak için karbonhidrat azaltman gerekmiyor dostum. Senin zaten açığın varsa vücut onu yağdan yakar çoğunluklu olarak. Bak şöyle düşün sen 2000 kalori değerinde yemek yedin 3000 enerji harcadın e bu aradaki 1000 enerji nereden geldi? Vücut onu telafi etmek için çoğunluğu yağdan besin yaktı olay bu kadar. Bütün kalorinin hepsi karbonhidrat ta olsa açığın varsa kilo vereceksin.Mac fit hesaplayıcısına göre ama genel olarak diğer hesaplayıcılara baktım çok değişen bir şey yok ve yaşın pek önemli olduğunu sanmıyorum
Eki Görüntüle 2550763
Şeker ve yağ tamamen doğal kaynaklardan ekstra bir şey kullanmıyorum ve günlük 350gr civarı tavuk tüketiyorum
Hocam görüş ve bilgileriniz için teşekkür ederim fakat 1900 civarına sağlıklı şekilde çıkmam zor normalde 1200 civarında geziyordu değerlerim bu gün zorladım kendimi anca 1500 e çıktı ve bir sorum olacak yağ yakmak için karbonhidrat azaltmam gerekiyor aynı zamanda kas kütlesi koymak için karbonhidrat arttırmam g erekiyor karbonhidratı ne civarda tutmam gerekir ?
Kas kütlesi kazanmak istiyorsan açığını 500 civarında tutman daha iyi olur normalde açık varken vücut kas kütlesi ekleyemez sadece korur. Fakat yeni başladıysan spora vücut birkaç kg kas kütlesi de ekler bunun için de 3200 yakıyorsan 2700 kalori yemen gerekiyor.Yağ yakmak için karbonhidrat azaltman gerekmiyor dostum. Senin zaten açığın varsa vücut onu yağdan yakar çoğunluklu olarak. Bak şöyle düşün sen 2000 kalori değerinde yemek yedin 3000 enerji harcadın e bu aradaki 1000 enerji nereden geldi? Vücut onu telafi etmek için çoğunluğu yağdan besin yaktı olay bu kadar. Bütün kalorinin hepsi karbonhidrat ta olsa açığın varsa kilo vereceksin.
Bu bilgileri sana 33.5 kilo vermiş ve sürekli araştıran birisi olarak veriyorum. Diğer bilmeyen arkadaşın dediği gibi karbonhidratı 0 a 50 ye sakın çekme. Yağı da 30 civarında sakın tutma ki hormonların çalışsın.Yağ yakmak için karbonhidrat azaltman gerekmiyor dostum. Senin zaten açığın varsa vücut onu yağdan yakar çoğunluklu olarak. Bak şöyle düşün sen 2000 kalori değerinde yemek yedin 3000 enerji harcadın e bu aradaki 1000 enerji nereden geldi? Vücut onu telafi etmek için çoğunluğu yağdan besin yaktı olay bu kadar. Bütün kalorinin hepsi karbonhidrat ta olsa açığın varsa kilo vereceksin.
Kas kütlesi kazanmak istiyorsan açığını 500 civarında tutman daha iyi olur normalde açık varken vücut kas kütlesi ekleyemez sadece korur. Fakat yeni başladıysan spora vücut birkaç kg kas kütlesi de ekler bunun için de 3200 yakıyorsan 2700 kalori yemen gerekiyor.
Hocam proteini neden bu kadar fazla alıyorsun da antrenmanı karbtan aldığınız enerjiyle sağlam şekilde atmanız gerekirken almıyorsun. Vücut proteini kasları tamir etmek için kullanır sen vücudunu antrenmanda zorlamadıktan sonra aldığın protein boşa gidecektir. Kaslar proteinden değil %70 oranında su ve glikojenden oluşur yani fazla protein aldım ekstra kaslandım gibi bir durum mümkün değil.Hocam görüş ve bilgileriniz için teşekkür ederim fakat 1900 civarına sağlıklı şekilde çıkmam zor normalde 1200 civarında geziyordu değerlerim bu gün zorladım kendimi anca 1500 e çıktı ve bir sorum olacak yağ yakmak için karbonhidrat azaltmam gerekiyor aynı zamanda kas kütlesi koymak için karbonhidrat arttırmam g erekiyor karbonhidratı ne civarda tutmam gerekir ?
Benim hatam kusura bakmayın okumadan yazmıştım başlığa güvenerek. Sadece kilo vermek istediğini düşündüm. Fitness konusunu fazla bilmediğim için antremanda kas kaybına bir şey demek istemiyorum. Low carb vs alınca insanlarda kas kaybı olur ölürsün gibi bir algı var. O kasla asıl denilen kas aynı değil, vücut önce yağı ve karbonhidratı bitirir sonra protein kullanmaya başlar o zaman geçmiş olsun, bunun için gerçekten deri kemik seviyesine yaklaşmak gerekiyor. Yani az yendiği için protein yakımı olmaz demek istedim. Örneğin açlık grevi vb durumlar.Hocam fitness konusunda 50gr karbla nasıl sağlam antrenman yapıp olan kaslarını koruyacak? Diyet döneminde ağırlık antrenmanlarını salarsa kas kaybı yaşamama ihtimali yok.
Teknik olarak ronnie coleman gibi olma gibi niyetiniz ya da mr. Olimpia falan gibi hayalleriniz yoksa, günlük protein ihtiyacınız 1.4gr/kg bu da sizde yaklaşık 130-135 gr proteine tekabül eder. Üstüne alacağın hiçbir proteinin işe yaramayacağını aksine metabolik yük oluşturup en başta böbrekleriniz olmak üzere vücudunuza zarar vereceğini söyleyeyim.
Keyfiniz bilir. Yaş da beslenme konusunda çok önemli, bebekle çocuğu, çocukla ergeni, ergenle yetişkini, yetişkinle de yaşlıyı bir tutamazsınız.
Derseniz ki: "hocam ben gerçek enerji gereksinimimi öğrenmek istiyorum, buna göre şu kadar ayda şu kadar kilo vermek için kaç kalori açık uygulamalıyım, yağ oranımı azaltmak istiyorum yardımcı olur musunuz" seve seve yardımcı olur yol gösteririz, gerçekçi hedeflerle.