2000 lira Mini-ITX i3 6100 sistem toplama

Atakan Demirtaş

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar mini-itx sistem toplamak istiyorum kafamda bir kaç donanım belirledim tavsiyeleriniz nelerdir? Topladığım donanımlarda yanlışlık var mı? Overclock yapabilir miyim? Sorularıma yanıt verirseniz sevinirim. :)

İşlemci : İntel Core i3-6100 skylake 3.70 ghz 1151
Anakart : MSI H110l Pro D4 2133 Mhz Mini-ITX 1151
Bellek : Kingston Hyper X Fury 8 gb DDR4 2133 Mhz CL14
Sabit Disk : Seagate Barracuda 1TB 64 MB 7200 RPM
SSD : Kingston Hyper X Fury 120 GB 500/500 MB
Ekran Kartı : MSI GTX 750 Ti OC (Twin Frozr)
Kasa : Mini-ITX Silverstone Raven RVZ01 2x USB 3.0 HTPC
Güç Kaynağı : 450W 80+ Bronze

Son düzenleme:
Mini itx kullanıcısı olarak bir kaç tavsiye vereyim.
1.si o kasayı tercih edeceksen SFX denilen daha küçük boyutlu güç kaynağı almak zorundasın. Onların fiyatı da biraz tuzlu. Kasayı yatık kullanmak hava akımı açısından pek uygun olmuyor sürekli dik kullanman gerek.
2.si Harddiski Seagate alma derim. Geçen sene ağustos ayında topladığım sistemimde Seagate kullanmıştım. Biraz gürültülü çalışıyor. Kasaya yakınsan pek hoşuna gitmeyecektir. WD almanı tavsiye ederim.
3.sü güç kaynağını alabiliyorsan modüler al. Yoksa flat kablolu alman kasa içi hava akımı için iyi sonuç verir. Kullanmış olduğum Thermaltake SP 550W tavsiye edebilirim.
4.sü ekran kartı olarak Asus Strix OC tavsiye ederim. MSI karta göre hem hızlı hem daha serin ve sessiz çalışıyor hem de daha küçük boyutlu.
SSD seçimin iyi sayılır, ramler ve anakart benimkilerle aynı. Kasa olarak Thermaltake V1 tercih edebilirsin. Biraz paraya kıyarsan Corsair 250D tavsiye ederim.
Yol gösterici olması açısından şu konuyu inceleyebilirsin.
Corsair Obsidian 250D Mini İtx Kasa İnceleme ve Montaj

Son düzenleme:
Mini itx kullanıcısı olarak bir kaç tavsiye vereyim.
1.si o kasayı tercih edeceksen SFX denilen daha küçük boyutlu güç kaynağı almak zorundasın. Onların fiyatı da biraz tuzlu. Kasayı yatık kullanmak hava akımı açısından pek uygun olmuyor sürekli dik kullanman gerek.
2.si Harddiski Seagate alma derim. Geçen sene ağustos ayında topladığım sistemimde Seagate kullanmıştım. Biraz gürültülü çalışıyor. Kasaya yakınsan pek hoşuna gitmeyecektir. WD almanı tavsiye ederim.
3.sü güç kaynağını alabiliyorsan modüler al. Yoksa flat kablolu alman kasa içi hava akımı için iyi sonuç verir. Kullanmış olduğum Thermaltake SP 550W tavsiye edebilirim.
SSD seçimin iyi sayılır, ramler ve anakart benimkilerle aynı. Kasa olarak Thermaltake V1 tercih edebilirsin. Biraz paraya kıyarsan Corsair 250D tavsiye ederim.
Yol gösterici olması açısından şu konuyu inceleyebilirsin.
Corsair Obsidian 250D Mini İtx Kasa İnceleme ve Montaj
Kasanın kendi Güç kaynağı birlikte takılı olarak geliyor yani SFX kasa ile uyumlu zaten değil ise de SFX seçtiğim bir güç kaynağı mevcut. Kasayı hep dik olarak kullanacağım için hava giriş çıkışlarında bir problem olmayacaktır. WD Hard Disk hiç duymadım adını ama teşekkür ederim tavsiyeniz için fazla ses çıkarmaması iyi olur hard diskin. Aslında bahsettiğiniz kasa gayet kaliteli bir kasa incelemiştim daha önceden fakat o kasa için maalesef boş alanım yok kasa genişlik bakımından yer kaplıyor.bu yüzden ince uzun bir kasa seçtim ki rahat rahat istediğim yere koyabileyim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı