2000 lira yol bisikleti önerisi

Makaleler
16
Yer
Antalya
Genellikle şehir içinde kullanmak için yol bisikleti almak istiyorum ama kafam biraz karışık. Biliyorsunuz bizim ülkemizde en çok övündüğümüz yollarımız bile düzgün değil, çukur tümsek her türlü kötü etken mevcut. Ben hafifliği ve hızı bakımından yol bisikleti almak istiyorum hatta birkaç model arasında kaldım zaten ama size de bir sormak istedim özellikle yol bisikleti kullanan varsa onların yorumlarını merak ediyorum. Şehir içinde çok zorlanıyor musunuz? En ufak taştan bile kaçınmak gerekiyor mu? Benim oturduğum bölgede yolda ne ararsan var çünkü :d

Arada kaldığım birkaç model ve neden tercih etmek istediğimi de yazıyorum:

Salcano XRS 077 : Giriş model olmasından dolayı tercih edebilirim ama malzemesi çelik olduğu için biraz ağır.

Salcano XRS 066: 077'den farkı sadece kadrosunun alüminyum olması galiba.

Corelli Sprint KR100: Hem alüminyum kadro hem de vites seti Claris. Bundan dolayı almama yakın duran model bu.

Corelli FitBike 1.0 : Bir de bu var tam bilmiyorum nasıl ama bu da dikkatimi çekti. Lastikleri yol bisikleti gibi ince sadece direksiyonu farklı galiba. Fiyatı da daha uygun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Trekking düşünmez misiniz?

066 vites seti çok daha iyi.

Sanırım bu bisikletlerin içinden yol tutuşu en iyi;

Sanmıyorum hocam, giriş seviyenin de giriş seviyesi bir bisiklet o. Kadrosu alüminyum bile değil. Ağır olmasından kaynaklı yol tutuşu varsa bilemem Yanlış bilmiyorsam 12.5 kilo falan.

Trekking düşünmez misiniz?

Ya aslında bozuk yollar ve kaldırımda gidebilmek için Şehir Bisikleti denen tekeri çok ince olmayan ama yine de hafif olan modeller de hoşuma gidiyor ama ben günde 40-50 km (belki daha fazla) kadar sürmek istiyorum ve hızlı da sürmek istiyorum. Anayollardan sürerim yani pek kaldırım falan uğraşmam. Bozuk yoldan kastım mesela bi tarafta su borusu döşenmiş üstüne yama yapılmış asfaltın o kısmı biraz tümsek, öteki tarafta asfalt çökmüş vs. ya da kum çakıl falan ne ararsan oluyor yollarda :d

066 vites seti çok daha iyi.

077'de:

ARKA VİTESShimano SL-A050/RD-A070 14 Vites

VİTES KOLLARIShimano SL-A050

066'da:

ARKA VİTESShimano ST-A070/RD-A070 14 Vites

VİTES KOLLARIShimano ST-A070

Çok aşırı fark ediyor mu sonuçta ikisi de Tourney değil mi?

Birisinde vites kolları gidomda birinde fren kolunda.

Birisinde vites kolları gidomda birinde fren kolunda.

Peki KR100 mü 066 mı sizce? Bana KR100 daha mantıklı geliyor.
Edit: Letgo'da 2000 liraya KR200 anlaştım biriyle. Az kullandığını söyledi gidip bakacağım güzelse onu alacağım.
Peki KR100 mü 066 mı sizce? Bana KR100 daha mantıklı geliyor.
Edit: Letgo'da 2000 liraya KR200 anlaştım biriyle. Az kullandığını söyledi gidip bakacağım güzelse onu alacağım.

Edit 2: Dün Letgo'da gördüğüm 2018 Temmuz'da alınmış bir Corelli Sprint KR200 ilanına bakmaya gittim Letgo'da 2000 liraya anlaşmıştık beğenirsem alırım demiştim. Adamın dediği gibi çizik bile yok çok az kullanmış belli. Hoşuma gitti aldım. Sıfır KR100 alacakken 100 lira daha ucuza KR200 aldım. Şimdilik mutluyum, bir sorunu yok gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…