2000 ₺ Monitör Önerisi

Bütçe
2000-2200₺
Bence AOC 24G2U işinizi görecektir.

Arkadaş grafik tasarımla uğraşacağını söylemiş bu monitör çok da ergonomik değil.
Doğru söylüyorsunuz ve Asus TUF serisine karşı ön yargılıyım.
1080p için maksimum 27". Çift monitör kullanıyorum biri 2K biri 1080p her ikisi de 27". 27" 1080p oluyor bozulmadan ama maksimum sınır o. 2K içinse minimum sınır 27". Kartın benim karttan %10 daha güçlü ama ben 2K'da donmadan oynıyabiliyorum. Yani eğer ultra+ultra grafikler şart değilse 2K düşünebilirsin.
Hangi monitörleri kullanıyorsunuz?

24G2U öneririm.

Sadece IPS olmakla kalmayıp %108 AdobeRGB renk gamutunu kapsıyor, renk dogrulugu ve canliligi icin cok iyi bir avantaj.

Daha acik konusursam, AdobeRGB renk uzayinin tamamindan fazlasini gosterebiliyor bu monitor.
Teşekkür ederim. Bunu dikkate alacağım takipteyim.
Bir soru daha sormak istiyorum, monitörü koyacağım yer öğleden sonra 3 saat kadar güneş alıyor parlaklık ve yansıma konusunda 24G2U ve 27G2U sorun çıkarmaz değil mi?
Not: Perdeyi kapatmam pek bir etki etmiyor perde beyaz ve güneş de oldukça parlak.

Teşekkür ederim. Bunu dikkate alacağım takipteyim.

Bir soru daha sormak istiyorum, monitörü koyacağım yer öğleden sonra 3 saat kadar güneş alıyor parlaklık ve yansıma konusunda 24G2U ve 27G2U sorun çıkarmaz değil mi?
Not: Perdeyi kapatmam pek bir etki etmiyor perde beyaz ve güneş de oldukça parlak.
Bunu lağıt üstündeki veriler ile cevaplmamam zor, pek isabetli olmayacaktır. Kullanıcılara sormak en iyisi.

250cd parlaklığa ve 3H yansımaz mat ekrana sahip. Standart yani.

Şu an kullandığım monitör de böyle ve güneşin en yoğun olduğu zamanlarda parlaklık %100'de iken yansıma yok. Ama yine de kötü olabiliyor.

Kullanan birine sormaniz daha saglikli olacaktir.

Bunu lağıt üstündeki veriler ile cevaplmamam zor, pek isabetli olmayacaktır. Kullanıcılara sormak en iyisi.

250cd parlaklığa ve 3H yansımaz mat ekrana sahip. Standart yani.

Şu an kullandığım monitör de böyle ve güneşin en yoğun olduğu zamanlarda parlaklık %100'de iken yansıma yok. Ama yine de kötü olabiliyor.

Kullanan birine sormaniz daha saglikli olacaktir.
Teşekkür ederim cevabınız için.
Monitör: AOC Q27G2U / 2560x1440 144Hz 1ms 27"
2. Monitör: AOC G2778VQ / 1920x1080 75Hz 1ms 27"
Hocam siz kullanıyorsunuz size sorayım. 27G2U güneş altında parlaklık ve yansıma konularında sıkıntı yaşatıyor mu? Monitörü koyacağım yer öğle vaktinden sonra 3 saat falan güneş alıyor, sonra zaten güneş batmaya yaklaştığı için ışık azalıyor. Sıkıntı yaşar mıyım?

Teşekkür ederim cevabınız için.

Hocam siz kullanıyorsunuz size sorayım. 27G2U güneş altında parlaklık ve yansıma konularında sıkıntı yaşatıyor mu? Monitörü koyacağım yer öğle vaktinden sonra 3 saat falan güneş alıyor, sonra zaten güneş batmaya yaklaştığı için ışık azalıyor. Sıkıntı yaşar mıyım?
Güneş vurduğu zamanlar arkaya yaslanırken parlaklığı artmış gibi beyazlıyor ama dik otururken bi' sıkıntı yok. Onun dışında bir sıkıntısı yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı