2000₺ RX 570 Sistem Yüksetlme

yigitmaster

Decapat
Sistem.
ASUS ROG RX570.
Ryzen 2500X.
Corsair 8 GB 2666 MHz Single RAM.
ASUS Prime B450M-K.
Sharkoon shP650 650W 80Plus.
Thermaltake versa j25.
128 GB Adata SSD.
1TB Seagate HDD.

Yükseltme sebebim bütün oyunlarda FPS düşmesi ona göre hangisini yükseltebilirim?
Donanımları satarak bütçem artabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
RX570'inizi satıp XFX 5600XT'i İncehesap Cuma Gecesi İndirimleri'nde şansınız varsa 2150TL'e alabilirsiniz.

RAM'inizi mutlaka 2x8 çift kanal yapmalısınız. RAM'i satıp 650TL civarına yeni kit alabilirsiniz veya mevcut RAM'inizin aynısından alıp (yani 2x8 yapıp) ufak bir OC ile 3000MHz seviyesine çıkarabilirsiniz.

İşlemcinizi satıp R5 1600AF'e geçebilirsiniz (opsiyoneldir).

NOT: Oyunlarda FPS drop yaşamanızın sebebinin muhtemelen tek kanal 8GB RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yazılımsal hatalar sonucu da olabilir tabi ki. Yukarıda belirttiğim seçenekleri bütçeniz dahilinde değerlendirmenizi öneririm. Güzel bir yükseltme olur.

İşlemcini AMD Ryzen 5 1600 AF (12 nm) yapabilirsin. Şuanlık bu kadar yeter diye düşünüyorum. Artan paranda kenarda kalsın ilerde yetmediği zamanlar ekran kartınıda yükseltebilirsin.

Ekran kartını NVIDIA yapmak istiyorum.

Ekran kartını NVIDIA yapmak istiyorum.
Nvidia tarafında 2.ele yönelirseniz o bütçe civarına 1660Ti satın alınabilir. Hatta şansınız varsa 1800TL'lere kadar 1660Ti bulunabiliyor. Sıfır olarak oldukça masraflı olacaktır ve 5600XT'nin belirttiğim fiyatı civarında 1660S ancak bulunabiliyor diye biliyorum. Tercih sizin.

NOT: 1070Ti bile zorlanabilir. Seçim size kalmış.

2. el 1660 Ti alınır mı yani mining falan yapıyorlar mı bu kartta.
Aynı RAM'den 1 tane daha alıp RAM miktarını 16 GB yapabilirsin.

GTX 1660 Super var fakat RX 5600 XT ile aralarında devasa fark vardır unutma.

AMD almak istemiyorum bende sıkıntı çektim sıkıntı çeken de çok var.

Mining yapıldığını düşünmüyorum 1660Ti ile Dediğim gibi sıfır olarak Nvidia almak isterseniz oldukça masraflı olacaktır. Bileşenleri mantık çerçevesinde yükseltir ve bütçenizi doğru şekilde dağıtırsanız güzel bir upgrade olacaktır. 5600XT'i düşünmenizi öneririm. İlla Nvidia derseniz de dediğim gibi 1660Ti veya 1070Ti kartları ikinci elde güzel seçim olacaktır. Araştırmanız ve kovalamanız lazım.

Ben ya da 2 tane yeni RAM alayım drop geçerse ilerde yükseltme yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…