2000₺ RX 570 Sistem Yüksetlme

Drop yemenizin iki sebebi var: Ram'iniz 2666 Mhz ama işlemcisi AMD olan sistemlerde Ram en az 3000 Mhz alınmalıdır. Ryzen işlemciler çift kanal sever ve sizinki tek kanal 8 GB. Ram'i 2x8 16 GB 3000 Mhz alın sorununuz çözülür.

Sistem.
ASUS ROG RX570.
Ryzen 2500X.
Corsair 8 GB 2666 MHz Single RAM.
ASUS Prime B450M-K.
Sharkoon shP650 650W 80Plus.
Thermaltake versa j25.
128 GB Adata SSD.
1TB Seagate HDD.

Yükseltme sebebim bütün oyunlarda FPS düşmesi ona göre hangisini yükseltebilirim?
Donanımları satarak bütçem artabilir.

Sadece RAM alsan bir 10-20FPS fark eder ani FPS düşüşleri bende de var (RX570 kullanıyorum) tahminen genel olarak var ekran kartı yükseltmek istiyorsan 2.el GTX 1080 alabilirsin testlerini yapıp ekran kartını 800-900 TL'ye satarsın.
Zaten ilk hareketiniz o olmalı. Ayrıca yazılımlarınızın güncelliğini ve doğru çalıştığını vs. kontrol etmenizi öneririm. RAM'i çift kanal 16 GB yaptığınızda sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

RX 570'in genel sorunu FPS düşmesi bende 16 GB RAM var hala FPS düşmesi oluyor.

Sadece RAM alsan bir 10-20FPS fark eder ani FPS düşüşleri bende de var (RX570 kullanıyorum) tahminen genel olarak var ekran kartı yükseltmek istiyorsan 2.el GTX 1080 alabilirsin testlerini yapıp ekran kartını 800-900 TL'ye satarsın.

RX 570'in genel sorunu FPS düşmesi bende 16 GB RAM var hala FPS düşmesi oluyor.

İşte bende bu yüzden NVIDIA ekran kartı alacağım.

Bence yapılacak en mantıklı hareket önce elinizdeki rami satıp en az 3000MHz 2*8 gb ram almak ardına forumun ikinci el sayfasında pusuya yatıp 1070-1660Ti-2060 lardan biri ikinci ele düşerse onu almak. Aldıktan sonra elinizdeki ekran kartını seri bir şekilde satıp işlemciyi Ryzen 3600-3600x e yükseltmek fakat işlemci yükseltme çok da gerekli mi bilemedim. rtx 2060 a kadar besleyebilir muhtemelen elinizdeki işlemci.
Edit: Darboğaz etmez demek istedim besleyebilir derken.
Edit2: İkinci el ekran kartının olabildiğince yeni olmasına özen gösterin derim. Fiyattan önce ürünün kullanım süresini göz önünde bulundursanız iyi olur. Uzun bir süre ikinci el kasa- laptop vs aldım sattım deneyimli sayılırım yani. Ucuz ete dikkat edin ne eti olduğu belli olmaz :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı