2000 TL 2. El Monster Q61MS-16F3 Alınır mı?

Lithium

Megapat
Makaleler
4
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar 2.el, garantisi bitmiş, temiz Monster Q61MS-16F3 i7 3630QM - 3 GB GTX 770M'li bir notebook buldum. 2000 tl civarına sizce alınır mı? Yoksa çok mu eski kalır? 2000 - 2500 tl dolaylarında sıfır olarak bir tek GTX 950M'li 1366x768 çözünürlüklü ASUS X550JX'ler var. Oyun performansı olarak GTX 770M mi daha iyi yoksa GTX 950M mi?

Tabikide iyi GTX770M' den bahsediyoruz almanızı öneririm tabi sistem sorunsuz ise. GTX770M açık ara öndedir.

MXM slotlu bir cihaz kesinlikle almanızı öneriyorum ileride daha yeni ekran kartlarıda takabilirsiniz.

Peki 2000-2100 filan o donanım için iyi bir fiyat mıdır? Garantisi bitmiş ve işlemci gtx 600 serisiyle çıkan işlemci yani tahminen 3 senelik filan kullanılmış galiba. Biraz araştırdım bu model satılırken i7 3630qm ve GTX 675MX ile satılıyormuş. Herhalde yeni yıl zamanı filan o dönem son çıkan gtx 770m ile alınmış. Yani işlemcisi gtx 770m'den bir nesil eski. Şarjı normal kullanımda 2 ile 2.30 saat arası gidiyormuş. Oyun oynarken 2 saatin altındaymış sanırım. Ben fişe takılı kullanacağım için çok bir sorun yaşamam. Bir de şuan 7 senelik 14" Acer 4820 TG kullanıyorum Monster'a göre kibar ve ince bir laptop. Monster 15.6" daha büyük ve kaba durur diye endişem var.

Bir de ürünü elden deneme fırsatım olabilir. Notebook ile ilgili hangi testleri filan yapabilirim?

AİDA64 ile tüm donanımları stres teste sokmalısın sağlam olup olmadıklarını anlamak için. Ayrıca 2000tl böyle bir laptop için çok iyi bir fiyat daha performanslısınıda alamazsın zaten aynı fiyata. Elbette kaba olacaktır oyun laptoplarının amacı oyun olduğundan dolayı ona göre soğutma sistemleri daha büyük olur bu yüzden biraz daha ağır olabilirler. İşlemci konusunada takılma işlemci thret bir işlemci hiçbir şekilde sıkıntı çıkarmayacaktır oyunlarda :). Batarya süresüde oldukça iyi sahibi iyi kullanmış demek ki bataryayı.

AİDA64 ile tüm donanımları stres teste sokmalısın sağlam olup olmadıklarını anlamak için. Ayrıca 2000tl böyle bir laptop için çok iyi bir fiyat daha performanslısınıda alamazsın zaten aynı fiyata. Elbette kaba olacaktır oyun laptoplarının amacı oyun olduğundan dolayı ona göre soğutma sistemleri daha büyük olur bu yüzden biraz daha ağır olabilirler. İşlemci konusunada takılma işlemci thret bir işlemci hiçbir şekilde sıkıntı çıkarmayacaktır oyunlarda :). Batarya süresüde oldukça iyi sahibi iyi kullanmış demek ki bataryayı.

O fiyata GTX 770M çok iyi bir seçenek. Gerekli testleri yaptıktan sonra almanızı tavsiye ediyorum.

Arkadaşlar cihazda normalde gtx 670m varmış sanırım yurtdışından getirip gtx 770m takmış acaba uyum sorunu filan olur mu?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı