2000 TL APU sistem önerisi

Bütçe
2000TL
Biraz daha bütçeyi aşma şansın var ise şöyle alman daha iyi olur.
Kasa yok, uzay sistem. Şu haliyle 2200TL, en kısa sürede 8 GB RAM takviyesi yapman lazım. APU sistemlerde çok önemli aklında bulunsun. Ek olarak idare edecek bir fan alman lazım, öneriler gelir.
3000G olan bir sistem almak mantıksız.

Kasa ve RAM avantajı ile önerdik 3000G'yi yoksa 2200G daha önde.

Kasa ve RAM avantajı ile önerdik 3000G'yi yoksa 2200G daha önde.

Kasa olmasa da olur. İkinci el 50-100 liralık idare edecek bir kasa alınabilir ileride. Çift kanal evet önemli ama çift kanal 16 GB daha iyi haliyle. Bu yüzden tek kanal 8 önerdim. Yükseltme yapmayacaksa 4+4 daha mantıklı zaten.
Sadece biraz daha bütçeyi yükseltmesi lazım. Şu haliyle en fazla bu kadar olur. İki işlemci arasında çok fark var.

80 lira montaj hizmeti ile 2240 TL oluyor tek modul 8 GB RAM APU ile çekilmez 300 liraya yanına bir 8 GB daha almanız gerekir. ya da 4 GB.
Hocam sinerji sitesinden şu şekilde yanlışım yoksa denk olan sistemi biraz daha ucuza topladım. Yakında zamanda bi 8gb ram daha ekleme gerekliliğini de akılda tutaraktan, bu sistem tamam mıdır sizce?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210716_223908.jpg
    Screenshot_20210716_223908.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 39
Hocam Sinerji sitesinden şu şekilde yanlışım yoksa denk olan sistemi biraz daha ucuza topladım. Yakında zamanda bir 8 GB RAM daha ekleme gerekliliğini de akılda tutaraktan, bu sistem tamam mıdır sizce?

SSD sorunlu. Kasa ve PSU berbat. İşlemci 2200g'ye göre oldukça güçsüz.
Benim topladığım sisteme baktınız mı? Madem ileride 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorsan 200 lira daha ekleyip benim topladığımı al. Kasa yok evet, uzay sistemde bir seçenek 2.el ucuz bir kasa almakta bir seçenek.
Zaten Sinerji'deki 2115 tutmuş, yukarıda dediğimle aynıya geldi.

SSD sorunlu. Kasa ve PSU berbat. İşlemci 2200g'ye göre oldukça güçsüz.
Benim topladığım sisteme baktınız mı? Madem ileride 8 GB RAM eklemeyi düşünüyorsan 200 lira daha ekleyip benim topladığımı al. Kasa yok evet, uzay sistemde bir seçenek 2.el ucuz bir kasa almakta bir seçenek.
Zaten Sinerji'deki 2115 tutmuş, yukarıda dediğimle aynıya geldi.
Peki hocam 2. el kasa alırken neye göre seçmeliyim?

Peki hocam 2. el kasa alırken neye göre seçmeliyim?

Mümkünse hava akışı iyi olsun. Anakart boyutlarına uygun olsun. Alacağın soğutucu desteklemesi önemli.
İstersen bulduğun ilanları buraya yeni konu açarak alınır mı alınmaz mı diye sorabilirsin. 2.el kısmına çok hakim değilim ben ama yardımcı oluruz.
Bütçe ve konum falan belirtirsen kasa bulabilirler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı