2000 TL bütçe ile sistem toplama

ouzhancelebioglu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaslar merhaba, 2000 TL'yi cok asmayacak maksiumu 2200 TL olacak bir sistem toplamak istiyorum. Onumuzdeki 2-3 yil beni gotursun oyunlarda sikinti yasamayayim istiyorum. Aklimda bir seyler vardi ve vatana gittim oradaki calisan su da olsun bu da olsun derken fiyat 2597 TL oldu. Aklimdakini yazayim sizden gelecek yorumlara gore sekillendirmek istiyorum. Simdiden tesekkurler.
  • AMD Fx 8320 islemci
  • MSI 970a anakart
  • Asus R9 280 ekran karti
  • 8 gb 4×2 RAM
  • 1 tb hdd
  • 300 TL'yi gecmeyecek 700W kasa

Adama bu sekilde gittim ama kasa icin ekran karti cok buyuk dedi, kasa oldu 450 TL. AMD islemci cok isiniyor dedi 100 TL sogutucu, artik ssd'siz olmaz dedi 250 TL ssd. Fiyata bunları koyunca 2600'u gordu, sizce ne yapmaliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi alabilirsiniz.
2.200 AMD.jpg

yorum icin tesekkurler hocam ama aklima bi iki sey takildi, 600w yeterli olmaz dedi islemce 120 kusur watt cekecekmis ztn ayrica ekran karti powercolor demissin ama hic bi fikrim yok alinirmi alinmazmi ben daha cok asus ati gibi guvenli markalari secmekten yanayim, ayrica o ekran karti bu kasa ebatlari icin uygunmudur islemci icin sogutucu gerekmezmi?

Yazınız'dan dolayı ceza alabilirsiniz. 600 W yeterlidir. Powercolor güvenli bi markadır sıkıntı çıkıcağını sanmıyorum. Kasa'ya da sığar. Eğer bütçeniz yeterse işlemci soğutucusu alırsanız daha güzel olur.

Soğutucu dahil 2200 TL'ye sistem topladım.
  • Bu kasaya piyasadakü tüm ekran kartları sığıyor. Bu konuda sıkıntı yaşamazsın.
  • 280x, 285'ten daha performanslı diye biliyorum bu yüzden 280x'i tercih ettim.
  • Powercolor R9 serisinde oldukça iyi bir markadır. Ürünleri fiyat/performans ürünüdür.
  • 600 W bu sisteme fazlasıyla yetecektir. Sıkıntı yaşamazsın.
  • SSD olmazsa olmaz değildir. Sistemi SSD'ye kurduğunuzu zaman PC'nin çok daha hızlı açılmasını, formatlarını çok kısa sürmesini sağlar. Program kurduğunuzda çok daha hızlı kurulur, avantajları bunlardır.

Kısaca bu sistemi tercih etmeni öneririm...

Adsız.jpg

Son düzenleme:
SSD ve soğutucu dahil 2200 TL'yi aşmayan sistem topladım.
  • Bu kasaya piyasadakü tüm ekran kartları sığıyor. Bu konuda sıkıntı yaşamazsın.
  • 280x, 285'ten daha performanslı diye biliyorum bu yüzden 280x'i tercih ettim.
  • Powercolor R9 serisinde oldukça iyi bir markadır. Ürünleri fiyat/performans ürünüdür.
  • 600 W bu sisteme fazlasıyla yetecektir. Sıkıntı yaşamazsın.
  • SSD olmazsa olmaz değildir. Sistemi SSD'ye kurduğunuzu zaman PC'nin çok daha hızlı açılmasını, formatlarını çok kısa sürmesini sağlar. Program kurduğunuzda çok daha hızlı kurulur, avantajları bunlardır.

Kısaca bu sistemi tercih etmeni öneririm...

Eki Görüntüle 27987

İşlemcisiz çalıştırcaksın galiba kasayı.

Düzenledim fakat SSD'yi çıkarmak zorunda kaldım.

fx8320 cok daha iyi bi performans gosterir diye onur tercih etmek istiyorum, ayrica takildigim nokta hala powercolor adinda bi ekran kartinin beni ne kadar goturup goturemeyecegi? dedigim gibi cok bir bilgim yok fakat topladiginiz kasa islemcisi 8320 oldugunda ideale yakin ayrica 280x yerine 280 alirsam yine ayni performans ve fiyata ulasirim diye dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

fx8320 cok daha iyi bi performans gosterir diye onur tercih etmek istiyorum, ayrica takildigim nokta hala powercolor adinda bi ekran kartinin beni ne kadar goturup goturemeyecegi? dedigim gibi cok bir bilgim yok fakat topladiginiz kasa islemcisi 8320 oldugunda ideale yakin ayrica 280x yerine 280 alirsam yine ayni performans ve fiyata ulasirim diye dusunuyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

R9 280'in oyun perfomansı, 280X'ten daha düşüktür. Powercolor ve Sapphire R9 serisinin fiyat/performans ürünleridir ve ürünlerin yorumlarını okuyup karar verebilirsiniz. Asus genelde fazla pahalıdır. MSI ise bazı modellerde daha uygun fiyatlıdır, tercih edilebilir.

Eğer sadece oyun odaklı sistem olacaksa FX 6300 yeterlidir çünkü ekran kartıyla darboğaz yapmıyor. Ama PC performansını daha da yükseltmek istiyorsanız 8320 tercih edilebilir.

Özet olarak: Eğer 8320 ve R9 280 tercih ederseniz PC performansını yükseltip, oyun performansından kısmış olursunuz.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı