Arkadaşlar merhaba, yakın bir tanıdığım bilgisayar almak istiyor. Açıkçası kendisi kararsız kaldı. 2600 TL’ye Ryzen 5 1400 + 1050 Ti kasa bulmuş ikinci el olarak.
Diğer bir arzusu ise eğer ekran kartsız 2000 TL’ye daha iyi bir sistem toplanabilecekse onu alıp üstüne bir tanıdığından RX570 alacak. Parçalarının çoğu sıfır olacağından gönlü buradan yana anladığım kadarıyla.
Ben Ryzen 5 1600 ve i3 9100F ile bir şeyler uydurmaya çalıştım. R3 1200 ile kolay diziliyor ama bence mantıksız. Sizlerinde tavsiyelerini almak isteriz. İyi forumlar dilerim.
Arkadaşın önerdiğinden kesinlikle uzak durun, bu 1. uyarım. Gametech denen abuk subuk gereksiz ve dandik kasa ve PSU'dan uzak durun. Adam şekline bakıp ''aa güzelmiş'' deyip öneriyor resmen.
James Donkey de aynı şekilde kaliteli bir ürün değil.
Şimdi konunuza gelelim.
R5 1600 sistem dizmesi daha mantıklı.
Kasa ve PSU seçimi güzel.
Anakart olarak Gigabyte B450M S2H modeli alınırsa iyi olur.
RAM 8 GB 3000MHz Adata modeli Mediamarkt'ta 250 TL.
SSD olarak Kingston/WD alınabilir 250 TL civarında.
En ucuz SanDisk Plus SDSSDA-240G-G26 SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! SanDisk Plus SDSSDA-240G-G26 SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD özelliklerini incele, 532,99 TL'den başlayan fırsatları yakala!
En ucuz AMD Ryzen 5 1600 Altı Çekirdek 3.20 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 5 1600 Altı Çekirdek 3.20 GHz İşlemci özelliklerini incele, 2.488,77 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Kusura bakmayın, belirtmeyi unuttum. 9100F içinde de dahili GPU yok, onu alınca da ekran kartı alması gerekiyor. Kusura bakmayın dalgınlığıma geldi eklemeyi unuttum. Her şekilde ekran kartı ekleyecek. Bu durumda mantıklı olan R5 1600 alması.
Kusura bakmayın, belirtmeyi unuttum. 9100F içinde de dahili GPU yok, onu alınca da ekran kartı alması gerekiyor. Kusura bakmayın dalgınlığıma geldi eklemeyi unuttum. Her şekilde ekran kartı ekleyecek. Bu durumda mantıklı olan R5 1600 alması.
Diğer bir arzusu ise eğer ekran kartsız 2000 TL’ye daha iyi bir sistem toplanabilecekse onu alıp üstüne bir tanıdığından RX570 alacak. Parçalarının çoğu sıfır olacağından gönlü buradan yana anladığım kadarıyla.
Eger arkadasin dedigi gbi Gigabyte B450M S2H modeilini alabilirseniz cok iyi olur ve OC yaapma imkaniniz olur.
Ama o zamman fiyat 2300 civarlarinda bir sey oluyor.
Ram olarak Fury, KIngston ve Corsair Vegance den baska önermiyorum, digerlerinde bir takim kronik sorunlar mevcut olabiliyor.
Ayrica MHZ degerinin mümkünse 3000 olmasina dikkat edin hem ileride modifiye icin daha iyi olanak saglar.
Ayrica oyunlarda da FPS farkini hissedersiniz.