2000 TL günlük kullanım için sistem toplama

Kasa, SSD ve monitör hariç 2000₺'ye bir sistem istiyorsunuz değil mi?

Ev tipi bilgisayar olacak ve oyun oynanmayacak ise ekran kartına gerek yok.

Ryzen serisinde dahili GPU olmadığı için seçtiniz GT 1030'u galiba.

Yine de o kart fazla gelecektir.

X370 serisi bu sistem için abartılı ve gereksiz olacaktır.

Elinizdeki SSD kaç GB? HDD eklememize gerek var mı yoksa o işinizi görür mü?

Intel platformunda böyle bir sistem alınabilir:
  • I5 7600 İşlemci
  • H270M Anakart
  • 8GB 2400MHz DDR4 RAM
  • 500W 80+ PSU
Dahili GPU'su olduğu için ekran kartı almanıza da gerek kalmayacaktır.

Fakat bu sistemi alırsanız Intel'in yeni çıkardığı ve çıkaracağı işlemcileri sistemdeki anakart ile kullanamazsınız.

Yine de I5 7600'ün sizi uzun süre götüreceği bir gerçek. Çok güçlü bir işlemci.

İlerde oyun sistemine dönüştürseniz bile 2K çözünürlüklü bir monitör ile bu işlemciye GTX 1080 bile takabilirsiniz.

İlerde işlemciyi geliştirmek gibi bir fikriniz varsa AMD Ryzen serisi bir işlemci içeren sistem kurmak daha mantıklı olacaktır.

2020'ye kadar aynı soketi kullanacağını söylüyorlar.
Bu sistemdeki anakart ve işlemciyi i3 8100 ve z370 bir anakart ile değiştirsek yine bütçemiz dahilinde daha güncel ve biraz daha gelişmiş dahili grafik yongası ile daha verimli bir sistem olmaz mı?
Edit: Ben yazana kadar önerilmiş zaten ama bu sistemde ekran kartına ve 16 GB RAM'e gerek yok.

@Sercan1096 Evet öyle olur.

@Pantheon'un önerisinden sonra ben de mantıklı buldum.

Bu sistem üzerinden konuşalım o halde:
Screenshot_2017-12-18-14-47-07-1.png

I3 8100 güçlü bir işlemci. Dahili GPU'su ise işinizi fazlasıyla görecektir.

Anakart da geleceğe yönelik. I7 8700K gibi bir işlemci alabilirsiniz ilerde.

Peki daha ucuz anakartların çıkmasını beklesek ve I5 8400 almaya çalışsak nasıl olur?

@Neko
Üstadım öneriniz üzere tüm siparişi verdim sadece PSU kaldı, bir arkadaşım şu ürünü verdi sıfır şekilde kararsız kaldım size danışmak istedim. Hangisi daha kalitelidir, uyum sorunu olur mu? Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze 12V 45A Aktif PFC Güç Kaynağı Fiyatı
Bunu kullanayım mı? Yoksa sizin önerdiğiniz PSU siparişini vermeli miyim?
Neko'nun önerdiği PSU'yu alınız. Zaten günlük kullanım dediniz,500W bile fazla iken 600W çok daha fazla olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı