2000 TL HDD, PSU, Klavye ve Kasa Seçimi

Phanteks Enthoo Evolv kasasını kendim kullanıyorum, hava akışı üst seviyenin bir tık altı; malzeme kalitesi olarak en üst seviyede. Öneririm, fiyatını hak ediyor ve de benim görüşüm olarak piyasadaki en şık kasa.
PSU olarak RMx serisi tercihiniz olabilir, @Oreki de dün baya bir övmüştü canavarı, birazcık pahalı. Linus Tech Tips'te Tier 1 PSU olarak gösterilmiş, kalitesi belli.

Düzenleme: Bahsetmişken linkini de atayım Tierlist'in PSU Tier List Updated

Hava akışı olarak üst seviyenin bir tık altı demeyelim de ortalama diyelim. Millet kasayı falan modluyor hava akışını düzeltebilmek için. Öyle bir kasada çok iyi bir hava akışı bekliyorsunuz çünkü. Ama kalitesinden dolayı ve baktığınız ilk şey hava akışı değilse alınır.

COOLER MASTER VANGUARD 750W 80PLUS GOLD FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

PSU olarak bunu almayı düşünüyorum.

--
Değerli düşüncelereniz için teşekkür ederim.
Diğer bir konuda yardımcı olmak ister misiniz? Yukarıda belirttiğim phanteks p350x kasasını alacağım. Kasada dahili 1 adet fan var. Ben 3 tane fan satın alıp, 2 ön 1 arka olarak monte etmek istiyorum. O stok fanı da üst kısma taktıracağım. Ama hangi marka fan alayım kararsızım tanesi 50 TL olan fanlardan almak istiyorum.

Zaten ürün 1 Adet 120mm fan ile birlikte geliyor, bu yüzden 2 tane fan almanız yeterli olacaktır.
Benim Önerim bu gelen fanı Rear fan yani arkaya gelicek şekilde egzos fanı olarak kullanmanızdır. Kasanın önüne diğer 2 fanı koymak yerine kasanın üst bölmesindeki fan slotlarına 2 adet 140mm fan koyabilirsiniz. Marka olarak "be quit" önerimdir. Ben kendim RGB fan kullanıyorum, güzel bir görüntü sunuyor, ama fiyatları biraz pahalı özelliklede büyük markaların.

Kendi sitesindeki teknik özelliklerine göre kasanın ön ve üste 4 tane 140 MM 1 tane 120 MM arkaya fan takılabiliyormuş. O yüzden kasanın kendi arka 120 MM fan olduğu gibi kalsın 2 tane 140 MM fan al birini hava alacak şekilde öne diğerini egzoz olacak şekilde üste tak. Daha sonra istenirse altta önereceğimin aynısından 2 tane daha alınıp kalan boş yerlerde doldurulabilir. Yani kısaca tanesi 50 TL'ye 3 tane düşük kalite 120 MM fan alınacağına ilk etapta 2 tane kaliteli 140 MM PWM fan alınmalıdır.

Tavsiyem Arctic Bionix F140 PWM olur. Boşta 200 RPM hız duyulmaz seviyedir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…