2000 TL ikinci el laptop önerisi

odell

Hectopat
Katılım
8 Eylül 2018
Mesajlar
368
Makaleler
1
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. Cihaz internette gezinti, video izleme, ofis işleri vb. için kullanılacak. Ekranı en az HD çözünürlükte, IPS veya TN panel ancak mat kaplama olmalı. Fanı gürültülü/tiz sesli olmamalı ve cihaz serin çalışmalı ki kucakta kullanırken rahatsızlık vermesin. Bu istediklerime göre hangi cihazları önerirsiniz? Şu an i5-2430M ve 4 GB DDR3 RAM'e sahip SSD'li bir dizüstü kullanıyorum. (HP Pavilion DV6) Performans olarak benim ihtiyacımı karşılıyor ancak soğutma ve fan sesi olarak pek karşılamıyor termal macun yenileme ve fan temizleme yaptığım halde.
 
2000 liraya alacağın sıfır makina i3 olur, diğer donanımları da çok kalite olmaz fiyat dahilinde.
İkincielde ikinciel olduğundan ötürü ne hale gelmiş ancak görünce anlayabilirsin, sıfır halinden uzaklaşmış olur.
O yüzden ikinci el diye belirttim zaten. Bu bütçede önerilebilecek belli başlı modeller vardır illaki. Eğer bir model soğutma açısından sorunsuz tasarlanmışsa ikinci el de olsa bir sorun olmaz. En fazla fan temizliği ve termal macun yenileme yapılır eski haline döner. En kötü fan ve heatsinki de değiştirirsin.
 
Notebookcheck sitesinde incelenen ürünlerin dB ölçümü yapılıyor, liste oluşturup modelleri oralardan araştırabilirsin.
O siteyi biliyorum incelemeleri o açıdan iyi fikir veriyor ancak dünya kadar model var. Bana bir model önerilse, ben ordan baksam daha kolay olur ayrıca o modeli tavsiye eden de gerçekten cihazı kullanmış biri olacağından (büyük ihtimalle) daha faydalı olur.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı