2000 TL ile PlayStation 4 Fat vs PlayStation 4 Slim vs PlayStation 3 Super Slim

451827

Decapat
Katılım
23 Nisan 2021
Mesajlar
51
BİRAZ GEREKSİZ UZUN ÖNSÖZ

Merhaba, Bu sene liseye başlayacağım ve çok daha çalışkan ve disiplinli bir öğrenci olmaya gayret göstereceğim. Yanlış anlamayın, tembel ve başarısız bir öğrenci falan değilim. Hatta ortaöğretim başarı puanım, 100 üzerinden 95,16. Sınavlarım 80, 90'dan aşağıya gelmez. Fakat maalesef sınavlara son 1-2 gün öncesinden çalışıyorum ve bir türlü kitap okuma ve düzenli olarak ödev yapma alışkanlığı edinemedim. Disiplinden bahsettiğim bu. Yapmam gerekenleri yerine getirmek ve bunu zamanında yapmak. Neyse, önsözü çok fazla uzatmayacağım. 9. sınıfın ilk döneminin sonunda, girdiğim disiplinin ve düzenli çalışmamın hediyesi olarak kendime bir oyun cihazı almaya karar verdim. Bu cihazın ne olacağını çok fazla düşündüm. "PC mi alsam?" dedim ama ekran kartları çok pahalı. Laptop desen zaten beni uzun bir süre götürebilecek bir laptopa büyük bir mebla vermek zorundayım. "Madem ki ekran kartı alamıyorum, o zaman APU sistem toplayayım." dedim fakat APU sistemler bizi bir süreliğine idare eden, sonrasında yükseltilmesi gereken sistemlerdir. Ben ise o APU sistemi en az 4 yıl kullanmak zorundayım. Bu yüzden PC alamam. "O zaman konsol alayım." dedim. Ev konsollarına da, el konsollarına da baktım. Benim için uygun olanın bir ev konsolu olduğuna karar verdim. Veee karşınızdaaa, en çok tartışılan konsol tartışmasıııı!!! PlayStation mı, Xbox mı? Her iki konsolun da birbirlerine olan üstünlüklerinin farkındayım, ve tercihimi PlayStation'dan yana kullanacağım.

BENİM DÜŞÜNCELERİM

Başlıkta da belirttiğim üzere 2000 TL bütçem var, yani 2. el bir PlayStation almak zorundayım. Geriye 2000 TL altına alabileceğim 5 adet PlayStation seçeneği kalıyor. PS3 Fat, PS3, Slim, PS3 Super Slim, PS4 Fat ve PS4 Slim. PS3 Modelleri arasında bana en mantıklısı PS3 Super Slim gibi geldi. Çünkü PS3 Super Slim, içlerinde en taşınabilir olanı, en sessizi ve en az güç tüketeni. Gelelim PS4'lere. PS4 Slim'in daha az güç tükettiğini ve HDR desteği olduğunu biliyorum. Fakat okuduğuma göre PS4'ün Slim modelleri, Fat modellerine göre daha çok ısınıyormuş. PS4 Fat'in ise ilk versiyonlarında bazı hatalar olabiliyormuş. fakat ben PS4 Fat alırsam, mat kasa alacağım. Yine okuduğuma göre, mat olanlarda hatalar giderilmiş ve en sorunsuz çalışan PS4 Fat modelleriymiş. Ayrıca PS4 Fat'in tasarımı, konsollar arasındaki en sevdiğim tasarım. Salonda 4K TV olsa bile, yer işgal etmemek için konsolu kendi odamda kullanacağım. (Televizyon ekranı 720p, Laptop ekranı 1080p) Bu yüzden PS4 Slim'in HDR özelliği benim işime yaramayacak.

SORU

En net cevabı alabilmek için uzun uzun yazdım. Size olan sorum ise şu: Hangisini almalıyım? PS4 Fat mi, PS4 Slim mi, PS3 Super Slim mi?

İLANLAR
 

Yeni konular

Geri
Yukarı