2000 TL ileriye dönük PSU önerisi

Bold Pilot

Kilopat
Yer
Bişkek/Kırgızistan
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, Kernel Power 41 (63) hatasını aldıktan sonra sistemimi başka bir PSU ile test ettim ve sorunsuz çalışıyor. 2000TL bütçeye ileriye dönük PSU önerebilir misiniz? 5000 veya 6000 serisi kartlarla kullanabilirim.

RTX 6000 için bir şey diyemem, nereden baksanız 5 yıla yakın bir süre vardır. C750'nin kapasitesi de maksimum RTX 5070 dolaylarında olur diye düşünüyorum.

BitFenix 750W varmış

Bu aralar sürekli yeni modeller çıkıyor ve inceleyen insan bulma problemi mevcut. Misal BPA serisinde 750W bir ünite BitFenix'in kendi sitesinde bile yok.

Bu model hakkında bir şey söylenemez sanırım.

Önerildiği gibi, C750 Bronze şu an için bütçenize ve kısmen ihtiyaçlarınıza uygun görünüyor.

RTX 6000 için bir şey diyemem, nereden baksanız 5 yıla yakın bir süre vardır. C750'nin kapasitesi de maksimum RTX 5070 dolaylarında olur diye diye düşünüyorum.

Bu aralar sürekli yeni modeller çıkıyor ve inceleyen insan bulma problemi mevcut. Misal BPA serisinde 750W bir ünite BitFenix'in kendi sitesinde bile yok.

Bu model hakkında bir şey söylenemez sanırım.

Önerildiği gibi, C750 Bronze şu an için bütçenize ve kısmen ihtiyaçlarınız uygun görünüyor.
Mavi forumda da etiket attığım için buradakini sileyim dedim de geç kaldım :D Çok teşekkür ederim.

Peki hocam orada da (mavi forumda) dedikleri gibi bu pin yetersizliği durumu gibi bir şey yaşar mıyım ona göre başka Psu var mı ? Yani C750 en iyi seçenek mi ?

Son düzenleme:
@Bold Pilot bu bütçe içinde ikiden fazla ekran kartı beslemesine sahip PSU bulmak zor. Misal 2300 TL'ye High Power Elite 750W modeli var.
Hocam madem öyle ben yeni ekran kartı alana kadar kullanmak için 1700 1800 civarına bir Psu alayım madem. Ne önerebilirsiniz ? Bir de şöyle bir model buldum bu nasıldır üstelik 700w.

@Andar Han sizi de sürekli rahatsız etmek istemiyorum ama bilgili olduğunuz için size ihtiyacım var. Bu Psu'lardaki ekran kartı için güç beslemesi tam olarak ne anlama geliyor ? Misal 5070 16pin girişli bir kart oldu Nzxt 750w modelinde de 2x8 pin ekran kartı girişi var ama bunlar tek kablodan çıkıyor sanırım. Ben sorunsuz kullanabilir miyim yani ? İleride alacağım kartın 16pin'den fazla olmayacağını düşünüyorum onun için sordum.

Kafam çok karıştı valla ya ne yapsam bilemedim.

Nzxt'ye 1 günde 400 lira zam gelmiş 😅

Son düzenleme:
Hocam madem öyle ben yeni ekran kartı alana kadar kullanmak için 1700 1800 civarına bir Psu alayım madem. Ne önerebilirsiniz ? Bir de şöyle bir model buldum bu nasıldır üstelik 700w.

High Power tarafında Element Bronze serisinin altına pek de inmemeniz daha iyi olur. ECO BR grup regülasyonlu bir unite ve 12V kanalı 648W olarak etiketlenmiş. Grup regülasyonun dezavantajı, yüksek yüklerde cıkış voltajlarının stabilliği daha düşük oluyor. C750 ile fiyat farkı da 100-200 TL iken cok da tercih edilebilir değil.

Misal 5070 16 pin girişli bir kart oldu NZXT 750W modelinde de 2x8 pin ekran kartı girişi var ama bunlar tek kablodan çıkıyor sanırım.

Aslında konu soketten çok, kablonun sağlıklı akım taşıma kapasitesi ile ilgili. İki ader 8 pin soket ile 300W iletilebilir ama tek kabloda bu değerler uzun kullanımda soruna sebep olabilir. Bu seviyede kablo kalınlığı 18AWG oluyor, onun da zorlamadan taşıyabileceği 7A pin başına akım üzerinden hesapladığımızda 252W (7A x 3 hat x 12V) gibi bir değer çıkıyor. Bu seviyelerde güç ihtiyacı olan bir kart sağlıklı beslenebilir. Üzerine çıkıldığında, belirttiğim gibi zamana bağlı.

NZXT'ye 1 günde 400 lira zam gelmiş

Tüh. Yarın belki Gaming Gecesi'nde uygun bir PSU düşer.

Son düzenleme:
High Power tarafında element Bronze serisinin altına pek de inmemeniz daha iyi olur. Eco br grup regülasyonlu bir unite ve 12v kanalı 648W olarak etiketlenmiş. Grup regülasyonun dezavantajı, yüksek yüklerde cıkış voltajlarının stabilliği daha düşük oluyor. C750 ile fiyat farkı da 100-200 TL iken cok da tercih edilebilir değil.

Aslında konu soketten çok, kablonun sağlıklı akım taşıma kapasitesi ile ilgili. İki ader 8 pin soket ile 300W iletilebilir ama tek kabloda bu değerler uzun kullanımda soruna sebep olabilir. Bu seviyede kablo kalınlığı 18AWG oluyor, onun da zorlamadan taşıyabileceği 7A pin başına akım üzerinden hesapladığımızda 252W (7a X 3 hat X 12v) gibi bir değer çıkıyor. Bu seviyelerde güç ihtiyacı olan bir kart sağlıklı beslenebilir. Üzerine çıkıldığında, belirttiğim gibi zamana bağlı.

Tüh. Yarın belki Gaming gecesi'nde uygun bir PSU düşer.

Çok çok teşekkür ederim. Benim alacağım kart 225W'dan fazla olmaz diye düşünüyorum. Bu sebeple kaliteli bir 600-650W bir PSU da işimi görür diye düşünüyorum. 1700-1800 civarında ne önerebilirsiniz? Dediğiniz gibi kaliteden ödün vermeyeyim ama ne kadar fazla watt olursa o kadar iyi tabii.

@Andar Han hocam birçok siteyi gezdim 2000TL altı 600-650W PSU olarak kaliteli marka bunları bulabildim, bunlardan hangisini önerirsiniz veya daha iyi öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı