Okulu bırakmak mantıklı mı?

Üniversitenin asıl amacı zaten bir meslek edinmektir
Üniversitenin amacı meslek edinme yeri değildir. Üniversite size iş sağlamaz. Aynı ilgi alanlarında olan insanları bir araya getirmek ve network edinmenizi sağlayan bir platformdur. Ve bir konuda derin bilgi sahibi olmanızı sağlar. Derin bilgi sahibi olmanız, üniversitenin kalitesine bağlıdır.
Değerli arkadaşlar abiler ablalar babamın çalışma gibi bir şartım yok baba mesleğim zor el kadarken yanına gidiyorduk bu zamana geldik hala gidiyoruz zor iş benim amacım sadece baba yanında çalışmak değil kısaca " çalışmak " okumayı bırakıp çalışırsam daha mutlu olacağımı düşünüyorum. Şu an sabah kalkıyorum gündemin 5 saat Max 8 saat ders " çalışmaya çalışıyorum " ama mutlu değilim gelecek kaygısı var acaba şimdi çalışıyorum seneye sınavdan sonra en basitinden 2-4 yılluk bir bölüm yazacağım dışarıya gitmek ister her öğrenci biraz etrafı görmek gezmek yeni insanlar tanımak falan eğer öyle bir şey olursa 2-4 yıl bana masraf edecek ailem laptopudur harcamasıdır giyi midir falan ama işin sonunda elimde meslek olmazsa o emeklerin karşılığını veremezsem herhalde yıkılırım şu an yaşım 18 saçımda inanılmaz bir beyazlama var bunları düşünmekten geçen saçım dökülüyordu inanılmaz bir şekilde kalklık saçımı 3E vurdum bu işin sonu nasıl olacak bilmiyorum ama şu anki halimle kendime zarar veriyorum ve bunu da biliyorum. Her hafta denemeye gidiyorum normalde 40sabittir bu haftaki deneme 28 net gelmiş oturdum bugün full duvara bakıp düşündüm dedim oğlum ne oluyor sana düşünmekten kafayı yiyorum sanırım...
Dostum senin zaten şu anki niyetin okulu bırakmak, sınava çalışmayı bırakmak ve psikolojik olarak da almak istediğin bu kararda seni onaylayacak insanlar bulmak gibi geliyor bana. Sana hayır üniversite sınavına çalış desemde senin arzun iş bulup çalışmak olacak. Çünkü o taraf daha ağır basıyor sende.

Hangi kararı alırsan al, hayatta her daim zorluklarla karşılacaksın. Sonuçta sana iş bul deseler de, sınava çalış deselerde tavsiyeyi vermek 1dklık bir şey. Ama her gün işte veya ders başında oturup çalışacak olan sensin. Bu zorluğun üstesinden gelecek olan sensin. Şuan sana, bir işe girip çalışmak, sınava çalışmaktan daha kolay geliyor. Peki 5-10 sene sonra ne olacak? Keşke üniversite okusaydım diyecek misin?

Şu an hangi işi yapmak istiyorsun mesela? Meslek mi edinmek istiyorsun? Yoksa kasiyer garson gibi bir yerlerde asgari ücretle başlayıp çalışmak mı istiyorsun?

Finans okur yazarlığın var mı mesela? Yani üniversite okumayıp aile evinde kalarak bir yerde çalışır hem meslek öğrenip hem de kazancını bir çoğunu altın, fonlar da değerlendirip 10-15 sene sonra finansal özgür olablirsin de mesela. Ama burası kesin değil. Kimse bilemez 10-15 sene sonunda nereye gideceğini. Ama finansal özgür oldum diyenlerde genelde 10-15 sene yatırım yapanlar. Yani mesela bu bir hedeftir.

Kıssadan hisse, ders çalışmak sana zor geliyor ama buna alternatif bir hedefin nedir. Ne yapmak istiyorsun? Bunları yaz, çiz ona göre karar ver. Abinlerle bu konuyu konuştun mu mesela? Abingil sana ne diyor?

Üniversitenin amacı meslek edinme yeri değildir. Üniversite size iş sağlamaz. Aynı ilgi alanlarında olan insanları bir araya getirmek ve network edinmenizi sağlayan bir platformdur. Ve bir konuda derin bilgi sahibi olmanızı sağlar. Derin bilgi sahibi olmanız, üniversitenin kalitesine bağlıdır.
Üniversitenin asıl amacı meslek edinmektir. Meslek edinmek demek üniversitenin size iş bulması demek değildir. Bir mesleği yapabilen kimse olmak demektir. Asıl amacı da budur. Üniversitede ilk amaç; olmak istediğiniz meslek hakkında teorik - pratik eğitiminizi alıp o mesleği icra edebilecek hale gelmenizdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı