2000 TL monitör önerisi

Arkadaşlar merhaba, RTX2060 ekran kartına sahibim, 2000 TL bütçem var ve monitör almak istiyorum, halihazırda AOC 24.5" G2590VXQ 75Hz monitör kullanıyorum, bütçenin üstüne çıkamıyorum, sizlerden monitör tavsiyeleri rica ediyorum.
Şimdi sorularıma geçecek olursak;

Kartım NVIDIA olduğu için alacağım monitörün FreeSync yahut G-SYNC olması önemli mi? Ne kadar önemli?
ASUS'lar ve Acer'lar gözüme çarpıyor fakat, ViewSonic, AOC gibi direkt monitör markalarının ürünlerini almak daha mı mantıklı?
IPS panel alma niyetindeyim, şu an kullandığım monitör TN panel, bu fark göze çok çarpar mı?
75 Hz monitör kullanıyorum, 144/165'e geçince çok fark görür müyüm?

Biraz uzun oldu, şimdiden cevap veren bilgisi olan, tavsiyelerini sunan arkadaşlara teşekkür ederim, iyi akşamlar.

XG2705 modelini kullanıyorum (aynısı sadece 27 inç). Memnunum almanı tavsiye ederim.

Ekran boyutunu söylememişsiniz ama bende de aynı ekran kartından var kasam hazır ve monitörüm yok bende arayıştayım bunlara bakıyorum ;

(G-SYNC) o kadar da önemli değil emin olabilirsin.

(Asansör sistemi olduğu için çok güzel ve ucuz.)
(Ekran boyutu büyük.)

Rampage tavsiye etmiyorum hocam.
Evet Rampage konusunda herkes hemfikir, Asus konusunda ise çok zıt kutuplar var, kimisi iyi kimisi götü yönde, sanıtorum Aoc yahut ViewSonic olacak tercihim fakat Aoc olanların beğendiğim modellerinde, pivot ve aşağı yukarı kaydırma gibi özellikler yok maalesef.

Sadece kullananlar yazsa sürü psikolojisi yapmasak?
Bir ürünü önermek için kullanmamız gerekmiyor.
Mesela Viewsonic monitörde DP kablosu çıkmıyor. Arkadaş G-Sync açmak için ekstra 100 liraya kablo alması lazım. Neden bu ekran kartına bu monitör tavsiye ediyorsunuz?
Monitör şu an indirimde, normalde 1800 TL'ye satılıyor. 1650 TL'ye alıp 100 TL DP kablosu alınca normal fiyatından daha ucuza geliyor. Ek olarak içinden DP kablosu çıkmıyor diye monitörden niye vazgeçsin?
Her konuda bu iki monitör tavsiye ediliyor. Kopyala yapıştır gibi. Başka monitör yok mu Türkiye'de?
Var ama bu bütçeye en iyileri bunlar. Bunlardan kötü modelleri bunlar varken neden atalım?

Ek olarak kopyala yapıştırı hiç sevmeyen birisiyimdir, belirtmek isterim. Bilmeden kopyala yapıştır damgasıyla yargılamayın insanları. Bir ürün öneriliyorsa vardır bir bilindiği de öneriliyor.

XG2705 modelini kullanıyorum (aynısı sadece 27 inç). Memnunum almanı tavsiye ederim.
Bazı yorumlarda 1ms'de ışık seviyesinin düştüğünü görmüştüm, bu konuda bir sıkıntı yaratıyor mu size?
Teşekkür ederim fakat IPS panel düşünüyorum.
İlk övdüğünüz monitörü alıp kullandınız mı?
Zira ben aldım ve sorunlu panelden dolayı iade ettim. Renk skalası da berbat. Bu sebeple gaming geceleri indirime girip stok bitirmek için kampanya yapıyorlar.
Evet bunu bende duydum fakat tam tersi yorumları da gördüm belirttiğim gibi.. Sanıyorum ki ,

https://www.hepsiburada.com/aoc-24g...-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000NORXK
Ve
Arasında bir seçim yapmam gerekiyor.

Gsync ve gecikme süresi gibi değerlere çok takılmamanızı öneririm. Bende de 2060 ve 24G2U var ama Gsync açık olmadan kullanmama rağmen ne eski monitörümde ne de şuankinde çok yüksek veya düşük FPS'ler alırken hiçbir sıkıntı yaşamadım. Nedense bu özellikler bana biraz pazarlama numarası gibi geliyor ama illaki faydaları da var.
1 saniye 1000 milisaniyeden oluşuyor. Monitörünüz 1ms de olsa 10ms de olsa esporcu bir FPS oyuncusu değilseniz aranızdaki farkı anlayacağınızı sanmıyorum.

24G2U monitörde pivot var.

IPS ve TN panellerden birisi yerine VA tercih etmek bana pek mantıklı gelmiyor eğer fiyat sıkıntısı yok ise.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı