2000 TL monitör önerisi

FPS'yi rekabetçi oynuyorsan ASUS VG248QG/VG258QR, BenQ XL2411P gibi TN panel modellere bakmalısın. Eğer rekabetçi değil, film dizi vs. de olsun diyorsan AOC 24G2U diye bir modeli olması lazım AOC'un IPS panelli.

Bu FPS için önerilen monitörler BenQ gibi FPS hariç oyunlar oynarken ne gibi bir eksisi olabilir ki veyahut bir eksisi var mı? Örneğin League of Legends gibi.

Size de iyi bayramlar. Bu söylediğiniz monitör ile ViewSonic VX2758-PC-MH-27" 144Hz 1ms arasındaki fark nedir tam olarak bir bilginiz var mı?
Arkadaşın kıyaslaması yararlı olmuş, bunun için teşekkürler, fakat kıyaslamada kullanılan model ile önerilen ürün modeli farklı, ben önerilen ürün ile benim teklif ettiğim ürün arasındaki görüntü farklılıkları görselini aşağı paylaşıyorum.

Bu arada bunlar ne ifade ediyor diyecek olursanız da, öncelikle panle farklılıkları var, Asus olan üründe kullanılan panle IPS, şu anki teknolojide özellikle sinematik oyunlarda renkleri oldukça canlı gösteren panel tipi,Viewsonic ise VA renk canlılığı konusunda kötü değildir,FPS ile canlı renkler arasında seçim yapamayan veya büütçesi bir tarafa yetmezken iki taraftan da vazgeçemeyen kullanıcıların genelde yönlendiği bir panel tipi diyebilirim.

Kontrast oranı olarak belirtilen kısım ekranın en karanlık noktası ile en aydınlık noktası arasındaki farkı gösterir ki 1000:1 ideal olup 3000:1 özel koşullar altında ulaşılabilen değerdir, dolayısıyla bu kısımda farkları yok diyebilirim.

Parlaklık ise, işte orada panel farklılığı devreye giriyor, renklerin daha canlı ve gerçeğe yakın görüntüsü buradaki oranlarda gizlidir.

Diğer farklılıklar ise montörlerin birinin kavisli diğerinin düz oluşu ve buna bağlı sayılabilecek bazı farklılıklardan oluşuyor,am en kritik olanları olabildiğince özetlemeye çalıştım. Umarım yararlı olur, yanlış noktalar var ise de düzeltme konusunda destek alabiliriz.

Bu arada Asus için pazarlık payı olduğunu bir kez daha hatırlatayım, ilan fiyatına göre kıyaslamayın.

1590313195201.png

Bu FPS için önerilen monitörler BenQ gibi FPS hariç oyunlar oynarken ne gibi bir eksisi olabilir ki veyahut bir eksisi var mı? Örneğin League of Legends gibi.
TN Panel IPS panele göre renkleri çok daha solgun ve mat gösterdiğinden -ki bazıları buna çamur gibi de der.- film veya hikaye tarzı oyunlar veya özel grafik programlarda çok ciddi görüntü farklılıkları oluşmaktadır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı