2000 TL Oyun Sistemi

prlk13

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, gelecek hafta sonu almak üzere bir sistem toplamak istiyorum. Bütçem 2000 TL ve çok far kettirmeyecekse bütçe kesin sınır. Daha fazla ödeyemem. Aslında ne zamandır planlıyordum ama bu zamana kaldı :)

Bir arkadaşımın da yardımıyla şöyle bir sistem topladım:
  • İşlemci: AMD FX6300
  • Anakart: Asus M5A97 R2.0
  • Ekran Kartı: Herhangi bir r9 280x // herhangi bir gtx 770
  • Kasa+PSU: Zalman z3 plus + Corsair VS650
  • Sabit Disk: Segate Barracuda 1 TB 7200 RPM
  • RAM: Corsair Vengeance 4GB 1600mhz

Sistem bu şekilde ancak kafamda bazı sorular var,
  • İşlemci darboğaz gibi bir sıkıntı oluşturur mu?
  • Ekran kartının veya ileride alacağım bir işlemci soğutucusunun kasaya sığmama ihtimali var mı?
  • R9 280x mi GTX770 mi? Burada şu anki 3-4 FPS'lik farkı umursamıyorum. Önemli olan 3-4 yıl sonra sıkıntı çekmemem.
  • 650W PSU sizce yeterli olur mu?
  • Yeni mönitör almayacağım için ekran kartını VGA girişi ile kullanacağım. Bu bir sıkıntıya neden olur mu?
Şimdilik bu soruları cevaplandırırsanız gerçekten çok yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden teşekkürler :)

1- Darboğaz oluşturmaz.
2-Ekran kartlarının sığmaması gibi bir durum olamaz, çünkü kartların boyutları devasa bir boyut değil 2x12 fanlı olarakorta boyutlarda, işlemci soğutucunun büyük olması tabii ki de kasaya sığmayacağını gösterir
3- 280x tercihimdir, özellikle BF oynayacaksanız Mantle desteği ile daha fazla FPS alabilirsiniz.
4- İleride herhangi bir ekran kartı eklemezseniz gayet yeterli olacaktır.
5- Bu konuyla ilgili bir fikrim yok, açıkçası bende merak ediyorum :)

Sadece bildiklerime cevap verebileceğim.
1-
2-Sığar.
3-R9 280X hem ucuz hem FPS olarak önde.
4-650W 80 Plus bide Maxwell teknolojisi olduğu için hayli hayli yetiyor.
5-Sanmıyorum kesin bir bilgim yok.

Sistem çok güzel olmuş. Içinizde kuşku kalmasın. Ekran kartı olarak GTX770 önericem çünkü: Nvidia Experience ve Physx üstüne driver desteği çok güzel. Görüntü sorunu hakkında bir şey diyemiyorum fakat en güzel Full HD Görüntü Kalitesi HDMI ile alınıyor diye duydum. Darboğaz olmaz. Soğutucu sığar.

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, kullandığım monitör 1680x1050 çözünürlükte. Kesin sonuca ulaşana kadar diğer arkadaşların da cevaplarını bekliyorum :)

Diğer tecrübeli arkadaşlar da bir yardım ederse iyi olur, vatandan %30 indirimle 2000 TL'yi geçmeyen bir sistem toplamam lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı