2000 TL PC önerisi

Bütçe
2900-3000

Bana oyun için lazım olan bilgisayarlar bunlar hangisini almalıyım bir de aldıktan sonra işlemciyi rahat rahat değiştirebilir miyim?

Turbox almayın.

Bu bilgisayarlardan hangisi iyi mağaza yorumları iyi gibi sizce nedir? İkinci bir HDD eklemek istiyorum ekleyebilir miyim bende 2.5" laptop HDD'si var takabilir miyim?

Son düzenleme:
Turbox PC alınmaz. Elle tutulur bir parça kullanmıyorlar. 3000 TL'ye monitör dahil olup olmadığını söylememişsin o yüzden bu sistemi öneriyorum.
AMD Ryzen 3 1200 12nm
Gigabyte B450M S2H
XFX RX 570 XXX Edition 4 GB
Adata XPG Gammix D30 8 GB 3000 MHz
Kingston A400 240 GB
Dark Raider 500W
Bütçeyi 300 TL aşıyor. Eğer aşmasını istemiyorsan ikinci elden Asus Vento tarzı kasalardan alıp, PSU'yu FSP 500W alabilirsin.

İkinci bir HDD eklemek istiyorum ekleyebilir miyim bende 2.5" laptop HDD'si var takabilir miyim?
Takarsın da SSD farkını görünce muhtemelen kullanmak bile istemeyeceksin.

Turbox PC alınmaz. Elle tutulur bir parça kullanmıyorlar. 3000 TL'ye monitör dahil olup olmadığını söylememişsin o yüzden bu sistemi öneriyorum.
AMD Ryzen 3 1200 12nm
Gigabyte B450M S2H
Kingston A400 240 GB
Dark Raider 500W
Bütçeyi 300 TL aşıyor. Eğer aşmasını istemiyorsan ikinci elden ASUS Vento tarzı kasalardan alıp, PSU'yu FSP 500W alabilirsin.

Monitör sıkıntı değil sonra alırım yukarıda 2 tane PC belirttim Turbox marka değil o ikisinden hangisini almalıyım PC benim paramla alınmıyor o yüzden bütçe aşamam.
AMD Ryzen 3 1200 12nm
Gigabyte B450M S2H
Kingston A400 240 GB
Dark Raider 500W
Bütçeyi 300 TL aşıyor. Eğer aşmasını istemiyorsan ikinci elden ASUS Vento tarzı kasalardan alıp, PSU'yu FSP 500W alabilirsin.

SSD yanına 1 TB HDD takarım öyle olur Windows SSD'de kalır.

Bu bilgisayarlardan hangisi iyi mağaza yorumları iyi gibi sizce nedir? İkinci bir HDD eklemek istiyorum ekleyebilir miyim bende 2.5" laptop HDD'si var takabilir miyim?
Hocam inan hiç iyi değiller yahu. RX 570 ile aralarında 2.5 kat+ FPS farkı var. Hadi ona eyvallah diyelim PSU kötü, kasa plastik parçası fan sayısına aldanma, ekran kartı kötü, anakart soketi ölü. Elle tutulur tek parçası i3 9100F onun da eksileri var.

Bak sana en kötü bu sistemi öneririm. Bu paraya yanında işlemci soğutucusu da hediye geliyormuş. Lakin almadan önce kesinlikle güç kaynağını Aerocool 400W VX PLUS, anakartı da ASRock A320M yap. En azından iyi bir soketin, iyi bir güç kaynağın, iyi sayılabilicek bir kasan, iyi bir ekran kartın falan olur.
Sistem ise bu:
Ayrıca ekleme yapayım, attığın sistemlerin Turbox sistemlerden farkı yok hocam. Hepsiburada tarzı siteler o tarz markalarla kaynıyor.

@enesozc
Adata SU630 modeli kronik sorunlu hocam. Revize edildi deniyor ama nasıl anlaşılıyor bilmiyorum. Kullandığın güç kaynağına az para daha eklenince hem 500W hem 80+ sertifikalı güç kaynakları alınabiliyor. Attığın kasa hakkında pek bir şey bilemiyorum açıkçası. Gamebooster markasından hep uzak durdum da kasası ne kadar kalitesiz olabilir ki, gerçi o paraya az daha eklense Aerocool tarzı markalar alınabiliyor. RAM iyi, CPU ve GPU iyi, anakart olarak B450M alınabilir. Kısaca pek iyi olmamış gibi hocam daha iyi alternatif sistemler mevcut.

@enesozc
Adata SU630 modeli kronik sorunlu hocam. Revize edildi deniyor ama nasıl anlaşılıyor bilmiyorum. Kullandığın güç kaynağına az para daha eklenince hem 500W hem 80+ sertifikalı güç kaynakları alınabiliyor. Attığın kasa hakkında pek bir şey bilemiyorum açıkçası. Gamebooster markasından hep uzak durdum da kasası ne kadar kalitesiz olabilir ki, gerçi o paraya az daha eklense Aerocool tarzı markalar alınabiliyor. RAM iyi, CPU ve GPU iyi, anakart olarak B450M alınabilir. Kısaca pek iyi olmamış gibi hocam daha iyi alternatif sistemler mevcut.
Zaten kötü olduğunu tahmin ettim. Bu işleri az çok biliyorum. O bilgimle yaptım. Zaten ben 7000TL civarı sistemlerden anlıyorum. Düşük bütçeli sistemlere hiç bakmamıştım.

Zaten kötü olduğunu tahmin ettim. Bu işleri az çok biliyorum. O bilgimle yaptım. Zaten ben 7000TL civarı sistemlerden anlıyorum. Düşük bütçeli sistemlere hiç bakmamıştım.
Ben 2 yıl önce HDD'ye Rampage yazan adamdım hocam bilgisizdim. Halen bilgili olduğum söylenemez de forumdaki arkadaşlardan bir şeyler kaptım. Yakında bu bütçedeki sistemleri de bilirsin merak etme.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı