Elinizdeki kulaklık zaten oldukça üst seviye bir kulaklık. Bundan ötesi size ses ve yazılım anlamında bir şey katmayacaktır. Sonuçta oyunlar 48khz 16Bit ses veren yazılımlar. Bundan iyisi ancak müzik ve videolarda "stüdyo kalitesini" arttırır. Ya da belki kablosuza geçmenize yardımcı olur.
Ses kasmak için Logitech yazılımının Ekolayzer'ini kullanmanızı ya da equalizer apo gibi uygulamaları kurmanızı öneririm. Böylece sesini daha iyi almak istediğiniz frekansları arttırabilir, sizi ilgilendirmeyen frekansları ise kısabilirsiniz. Hatta Logitech ile anlaşmalı olarak gelen DTS 2.0 yazılımı hem 3 boyutlu ses algılamanıza yardımcı olur hem de bu frekansları otomatik olarak seçer diye biliyorum. Çünkü Logitech'ler zaten oyunları göz önüne alarak tasarlanıyorlar.
Bu arada, bu yazılımlarla 3 boyutlu sesi açarsanız, oyundaki 3 boyut seçeneğini iptal etmeniz gerekli ki yazılımlar karışıp yanlış sesler göndermesinler. Diğerlerini bilmiyorum ama PUBG'de hrtf, CS:GO'da da 3D bineural adları ile ayarları kapamanız gerekli.
Equalizer Apo'ya bir bakmanızı öneririm. Alternatif olarak, tek bir frekansa odaklamak yerine tüm sesi yükseltebilir, tepe noktasında da cızırtıları engellemek için bir sıkıştırıcı + limitleyici ekleyebilirsiniz. Kısaca, ses kartı yazılımınızı hack'leyip sınırsız ayar yapabilmenizi sağlayan bir yazılım kendisi.
Hatta ve hatta, hem oyunlarla gelen, hem de Logitech ile gelen 3 boyutlu yazılımları iptal edip equalizer apo + hesuvi ikilisini kurabilir ve 100'lerce 3 boyutlu yazılım arasından seçim yapabilirsiniz. Böylelikle Dolby Atmos'tan Sennheiser GSX'e kadar bir sürü markanın sanallaştırma seçeneğine sahip olabilirsiniz.
Kurulumu kabaca anlattığım bir acemi video çekmiştim uzun zaman önce, orada biraz daha detay bulabilirsiniz.
"video için"