merak eden adam
Hectopat
K ibareli i7 ile aras8nda pek fiyat farki yok o 4 ghz onu alsam daha iyi degil mi

Bu şekilde gayet iyi oldu şüphesiz alabilirsiniz ama dediğim gibi Anakart ve Ram frekansları en az 2400Mhz desteklese çok daha iyi olur. OC yapılmadığı taktirde K ibareli işlemciler ile K ibaresi olmayan işlemciler arasında performans farkı yok diye biliyorum.
dediğiniz mhz frekanslarında alabileceğim en düşük bütçeli ama gameing kartı öneriniz var mı ? duruma göre belki onu alırım 1 ay geç alırım olmadı ama daha iyisi olsun çok sık değiştirdiğim birşey değil bilgisayar parçası çünkü bu arada yardımlarınız için teşekkürler pek anlamıyorum bu konularda ben işlemciyi yarın sipariş vereceğim taksitle alacam onu i7 6700ü daha fazla kafamı karıştırmadan anakart ve ram 2. bir önerinizide bekliyorum ek seçenek olarak
ama şimdi baktımta K ibaretli olanla arasında 70 TL fark var diğeri daha mantıklı gibi
Gaming Anakart olarak en uygun sanırım bu
MSI Z170A KRAIT GAMING DDR4 3600MHz S+V+GL 1151
3600Mhz'e kadar destek sağlıyor.
RAM olarak da bununla değiştirebilirsiniz
Kingston Hyperx Savage 8GB 2666 D4 HX426C13SB/8
İşlemci ile birlikte üçünün toplam fiyatı: 1.978,84 TL
Bu anakart diğerine göre daha iyi bir oyun performansı sağlar mı bana düşüne bilirim bunu
Ramide olmadı taksitle alırım ram çok koymuş üstüne mhz artınca fiyatta baya artmış ramde
İlk Gösterdiğin Ram bu anakarta uyumlu olur mu ?
Son durumuma baktım bu şekilde yaparsam eğer daha rahat ödeyebiliyorum diğer hesaba bakınca açıkcası biraz bütçemi zorluyor ondan işlemciden ve ramden kestim sence bu şekilde nasıl samimi olarak söyleyebilirsiniz.son durum buna tamam güzel sağlam bilgisayar olur derseniz siparişlerini vermeye başlıyacağım
MSI Z170A KRAIT GAMING DDR4 3600MHz S+V+GL 1151
Intel Skylake Core i5 6600K 3.5 GHz 6 MB LGA 1151p
Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8
Deep Cool Maelstrom 120T Intel &AMD CPU Sıvı Soğutucu
Bu şekilde de çok iyi oldu alabilirsiniz tabi hem OC yapma şansınız da olur. Ram Anakarta uyar sıkıntı çıkmaz ama ben hala o Anakarta yüksek frekans bir Ram almanızdan yanayım eğer almazsanız da artık ileride düşünürsünüz. Ram aslında o kadar kafaya takılacak bir parça değil ama o Anakarta bu Ram biraz basit kaldığı için bu şekilde yorum yaptım
Onun haricinde sizi uzun zamanlar üzmeyecek bir sistem olur
Yalnız İşlemci Soğutucu konusunda bilgim yok. Kaliteli ve fiyatı da uygun bir sıvı soğutma tavsiyesi isteyiniz arkadaşlardan.

Tamamdır. Baya bir araştırma yaptım kafa yordum
bilmediğim donanım bilgisini 1 haftada kaptım neredeyse sonunda
alacağım parçaları çıkarttım bugün alıyorum hayırlısı ile
sinerji.gen.tr den alacağım güvenilir bir sitemidir daha önce ordan alışveriş yapmadım hiç
bir de ben şimdi rami 4 gb alıyorum 2666 mhz 2 tane daha sonra elime para geçince 2 adetde aynı frekansta ama 8 gb alırsam sorun olur mu gene 4 mü almak gerekir ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.