2000 TL Sistem Toplama

Lêfty

Kilopat
Daha fazla  
Elimde bulunan parçaların birkaçını sabit tutup diğerlerini değiştirmek istiyorum. Elimdeki ekran kartı, kasa, PSU ve HDD'leri tutup bu sisteme anakart, işlemci ve RAM takviye etmek istiyorum. Dediğim gibi bütçe 2000 TL'yi aşmayacak şekilde takviye yapmak istiyorum.

Şu anda elimde bulunan parçalar;

Almayı düşündüğüm parçalar;

Herhangi bir tavsiyenize, önerinize açığım. Sistemde işlemci AMD veya Intel olabilir. Şu an forumdaki diğer sistem toplama konularını okuduğumdan anladığım kadarıyla AMD ve Intel çatışması var. Günümüz şartlarında en iyi verim alabileceğim F/P işlemcisi önerebilirseniz çok memnun kalırım. Bilgisayarda çoğunlukla CS:GO, LoL, Football Manager tarzı oyunlar oynuyorum ve sistemi yeniledikten sonra PUBG oynamak istediğim için sistemin PUBG'yi kaldırmasını istiyorum. Normal ayarlarda 60 FPS alabilmek istiyorum. Sisteme yaklaşık 6-7 ay sonra da ekran kartı takviyesi yapacağım için ona göre altyapı oluşturup öneri yaparsanız sevinirim.

6-7 ay sonra ekran kartı alacaksan, gtx 750 Ti ve ryzen 5 1500X yeni pubg güncellemesinde sana 60 FPS hedefini verecektir , ileride takacağın ekran kartı en az gtx 1060 6GB olmalı.

Öncelikle anakart olarak ASUS Prime B350M gerçekten kalitelidir ama sonunda K olanından değil de sonunda A olanını tercih edin o modelde 4 adet RAM slotu var daha iyi olur sizin için pek fiyat farkı da yok zaten. PUBG' yi normal ayarlarda kaldırması için en az 1050 Ti şart. Öncelikle şuan 2000 TL bütçen var anladığım kadarıyla 6-7 ay sonra ne kadar bir bütçen olacak ekran kartı için ? Eğer 2000 TL' ye şuan sadece anakart , işlemci ve ram yükseltmek istiyorsan R5 1600 + ASUS Prime B350M-A + 3200 MHz 8GB bir RAM en iyisi olacaktır F/P açısından. 8.nesil Intel de toplanabilir ama ben AM4 platforma yatırmanın daha uzun vadeli olucağını düşünüyorum. 6-7 ay sonra 1050 ti veya 1060 takıp yoluna devam edersin. Ama eğer ekran kartı için fazla bütçe ayıramayacaksan aynı anakartla R3 1200/ R5 1400 + GTX 1050 Ti veya GTX 1060 ikililerinden biri daha yüksek performans verecektir.

G.SKILL 8GB Ripjaws V Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Single Kit Ram | ITOPYA

AMD Ryzen 5 1600 Soket AM4 3.2GHz 19MB Önbellek 65W 6 Çekirdek İşlemci | ITOPYA

Asus PRIME B350M-A AMD Çipset B350 Soket AM4 DDR4 2666MHz HDMI USB 3.1 Anakart |ITOPYA

Toplam = 1923 TL

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Bir önceki arkadaşın dediği gibi büyük ihtimal 6-7 ay sonrada GTX 1060 alırım. Bazı arkadaşlar bu RAM'lerin bazı anakartlarda tam MHz'de çalışmadığını yani 3200 ulaşmadığından şikayetçilerdi acaba bu anakartda böyle bir sorunla karşılaşır mıyım? Önerdiğiniz Anakartda 2666 MHz yazıyor sanırım yazım hatası var doğru mudur? Şu an önerdiğiniz sistemi açıkcası çok beğendim ama aklım da dediğiniz gibi 8.nesil intel işlemcilerde çoğu insan oyunlarda intel işlemcilerin biraz daha önde olduğunu söylüyor bu da beni meraklandırıyor çünkü bu konularda iyi bir bilgim yok.
Son olarak normal ayarlarda bu önerdiğiniz sistem ve benim şu anki diğer bileşenlerim ile PUBG veya AC oyununun son serilerinde Normal ayarlarda 60 FPS i geçik bir şekilde ve GTX 1060 alıncada High ayarlardan sorunsuz bir şekilde oynayabilir miyim?

Önerdiğim anakartta 3200 MHz RAM hızı desteği mevcuttur. 2666 MHz yazım hatası değil voltaj arttırmadan verebileceği MHz değeri. Kendim kullanıyorum sorunsuz. Benchmark testlerini mevcut internette. Bana kalırsa R5 1600 + GTX 1060 şuan en iyi F/P ikilisi 1080p oyun için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

R5 1600, GSKİLL 8GB 3000 MHz ve B350m-A parçalarında karar kıldım ama yine de hertürlü tavsiyeye hala açığım sistemi ocak ortasında alacağım. Son olarak birde monitör almaya karar verdim yaklaşık ona da en fazla 500 civarı bütçe ayırabildim.Genellikle oynadığım oyunları en baştada belirttiğim gibi LoL ve CSGO oyunlarına daha çok yatkın bir monitör olmalı 1080p oyun oynayabileceğim monitör olursa iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Düzenleme: Birde bu sisteme belirtmiş olduğum PSU yeter mi?

Son düzenleme:
Gayet yeterlidir sistemin harcıyacağı maksimum güç 250-300W arasında olur tahminen zaten. 750 Ti ekstra güç harcamayan bir ekran kartı zaten ama ilerde yükseltme yapsanız da pek sorun olacağını sanmıyorum çok yüksek seviye fazla güç tüketen örneğin Vega serisinden bir ekran kartı takmadığınız sürece yükseltmeye açık bir sistem. Alacağınız ekran kartı için önerilen PSU değerine bakıp almanızı tavsiye ederim.

Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için çok yardımı dokundular.

Güncel olarak hala monitör almayı düşünüyorum yukarıda da belirttiğim gibi ve tavsiyelerinize de hala açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…