2000 TL ' ye Sistem Önerisi

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, öncelikle foruma yeni katıldım ve herkeze merhaba.
elimdeki emektar AMD'li 4Çekirdekliyi emekliye ayırmayı planlıyorum!.. (4-5 sene oldu neredeyse)

Vatan bilgisayarda, bu bilgisayarı almayı planlarken ekran kartı ile ilgili olumsuz yorumları okuduktan sonra bu fiyat + ekstra ekran kartı masrafı yapmak istemedim.
Link: Asus İntel Core i7 4770 3.4 Ghz 8 Gb Ddr3 1 Tb Hdd 2Gb Amd Hd8570 Win8.1 - Vatan Bilgisayar

Bilgisayarı kullanım amacım; öncelikli olarak Grafik tasarım ve illaki Oyun oynamak olacak. :)
ve maksimum 2000-2100 arası olabilir.

+++ 30" HP-LP3065 monitörüm, 120 GB SSD disk, klavye-mouse'um var.
+++ AMD mi? INTEL mi önerirsiniz?

bu konuda kasa+ürün fiyatlarını Antalya'da varsa fiyatla birlikte firma - yoksa - vatan bilgisayardan da önerirseniz çok sevinirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, tabletteyim fiyat veremeyecegim. Butcenize yeter diye umuyorum. Grafik icin islemci gayet guzel. Oyunlarda da uzmez sizi.

Intel i5-4440 İslemci
ASUS H81 PLUS Anakart
GSKILL Ripjaws (2x4GB) 1866MHz RAM
MSI GTX770 Twin Frozer
Seagate 1TB HDD
Zalman Z3 Plus Kasa
Corsair VS 650W PSU (Tauro 80+ 600W ile degistirilebilir.)

AMD FX-6300 işlemci
ASUS M5A97.R2.0 anakart
ASUS GTX 760 Direct CUII OC
Corsair Vengeance 2x4 Gb Ram
İşlemci Soğutucu Cooler Master BLizzard
Seagate 1TB HDD
KASA CORSAİR CARBİDE 300R 600W 80+ Toplam 2.151,66 TL

Yıllardır AMD kullanıyorum ve antalya sıcaklarında biraz ısınma problemi dışında hiç sıkıntı çıkarmadı aslında. O da soğutucu fanın çok büyük olmamasındna kaynaklanıyor aslında.

Bu i5-ve-i7 işlemci arasında ne kadar işlem farkı var? İşlemlerde -oyunlarda farkedilecek kadar farkediliyor mu?

Fiyatlara gelince - vatan ile dışarıdaki diğer firmalar arasında çok belirgin bir fark oluyor mu?

İntel'e geçmek istiyorum ama AMD'den de bir şikayetim olmadı? Sizce? :))

Yıllardır AMD kullanıyorum ve antalya sıcaklarında biraz ısınma problemi dışında hiç sıkıntı çıkarmadı aslında. O da soğutucu fanın çok büyük olmamasındna kaynaklanıyor aslında.

bu i5-ve-i7 işlemci arasında ne kadar işlem farkı var.. işlemlerde -oyunlarda farkedilecek kadar farkediliyor mu?
fiyatlara gelince - vatan ile dışarıdaki diğer firmalar arasında çok belirgin bir fark oluyor mu?

intel'e geçmek istiyorum ama AMD'den de bir şikayetim olmadı? SİZCE??? :))

AMD de grafik işleri ile uğraşıp işlemciye çok yüklenip sistemi riske atmaktansa İNTEL alın en azından kafanız grafik yönünden ağrımasın, içiniz rahat olsun.

Bana göre en iyi ve uygun fiyatıda VATAN veriyor, üstüne haftasonu indirimide gelince tadından geçilmiyor :)

Oyun için isteseydin fx6300 yeter derdim fakat amd işlemcilerin grafik çizimindeki tepkime süreleri çok uzun. Ör: CryEngine 3.0. Bu yüzden intel önericeğim. Gönül isterdiki gtx 770 koyayım. Fakat bütçeniz çok sınırlı. Eğer bir yanlışım olmuşsa arkadaşlar düzeltir.
krA9DD.png

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı