2000 TL'ye AMD A10 7870K veya i5 4460 + Crossfire & SLI

AMD mi seçersiniz İntel mi

• Oy verenlerin toplamı
    4
  • Anket kapandı .

Emre Oğraş

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkeze merhabalar. Ben yaklaşık 2-3 hafta içerisinde amd sistemi toplamak istiyorum. Fakat sizden tavsiye almadan önce birkaç sorum olacak. AMD işlemci ile Intel işlemci arasında bazı modellerde fiyatlar çok uçukken düşük olan amd işlemcinin çekirdek sayısı ve Ghz hızı pahalı olan intel işlemciden fazla oluyor. Örneğin AMD A10 7870K Soket FM2+ 3.9GHz ortalama 480-500TL arasında iken Intel Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 670-700 tl arası değişiyor aralarında 2mb cache ve 6 nm farkı bulunuyor ( intel daha yüksek) fakat performans olarak amd mi önce duruyor şimdi anlamadım. Recep abi bir sonraki sistem toplama rehberlerinde bunu iyi bir açıklarmısın ? Yani amd işlemciler bazı intellerden daha çok performans verirken sadece bu iki özellikten dolayımı yüksek bir fiyat farkı var.

Son olarak sistem tavsiyelerinizi istiyorum bütçem max 2000TL ( sadece kasa için) ve crossfire ile SLI yaparken 2 ekran kartının birleşmesi demek kartlarda bulunan bellek modüllerinin birleşmesi mi yoksa kartlara yüklenen GPU kullanımının bölüştürülüp belleklerin aynı kalması mı ? Yani örnek 2GB paylaşımsız harici ekran kartı ile 2Gb aynısı olan bir ekran kartını SLI yada crossfire yaparken toplam 4GB belleğemi sahip oluruz ( %50 performans kaybını hesaba kattım zaten onla bağımsız soruyorum) yoksa GPU'lar mı darboğazdan kurtularak birleşir ve bellek yine 2 GB mı kalır?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci de önemli olan husus CPU gücü ve mimaridir. Çekirdek sayısı ve işlemci hızı seni yanıltmasın. İ5 4460 işlemcisi ile A10-7870K arasında ciddi bir performans farkı var. 2000 TL bütçeye İntel Skylake sistem toplamalısın. AMD işlemci almanın hiçbir mantığı yok. Ayrıca bu fiyata da SLİ ve Crossfire yapmak mantıklı değil. SLİ ve Crossfire'dan tam performans almak oldukça zor ve her oyunun da desteği yok. SLİ ve Crossfire iki ekran kartının aynı anda çalışmasına verilen addır.

2000TL'ye alabileceğin en performanslı ve güncel sistem budur.
2000 TL i3 6100 - GTX 950 sinerji.jpg

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı