2000 TL'ye Bilgisayar Önerisi

@DENlZ Faturada da R3 1200 yazıyor. Karıştırmış o zaman. Fark etmez hala iyi bir sistem :p

Tabii PSU'su pek iyi değil. Bütçe müsait olunca değiştirilmeli.

Hocam attığım dört sistemden ikisi sıfır ikisi garantili ikinci el. Eğer ben alacak olsaydım muhtemelen sıfır sistem alırdım çünkü ben yüksek performans bekleyen birisi değilim.

Eğer 1080p çözünürlükte yüksek ayarlarda oynayayım derseniz, R3 1200 ve GTX 1050 TI olan sistemi alınız. Aralarından en performanslısı bu sistem.

Eğer şimdilik beni idare etsin ileride GTX 1070 filan takarım derseniz, R5 1500X'li sistemi alınız.

Ya da ben öyle yüksek performans beklemem 1080p de oyunları açabilsin yeter derseniz X4 950+GT 1030 sistemi veya APU sistemi alınız.

Bence önerdiğim sistem de düşünülebilir. İ7 4790 önerilen çözünürlüklerde hiç bir ekran kartına darboğaz yapmaz. Upgrade'e açıktır. İlerde 8Gb Ram ekleme derdi de yok çünkü sistem belleği 16Gb. Ayrıca GTX 1050 ayarında bir kart olan GTX 760 1080p'de idare etmekten çok çok daha fazlasını yapar.

Hocam garantisi yok ki o sistemin. Var mı? Bu bütçe ile sıfır ya da en azından garantili ikinci el alınmalı bence.

İlerde bütçe bulup geliştirme yapacaksan Neko'nun önerdiği Ryzen APU'lar güzel seçim olacaktır.
deniz_k'nın önerdiği daha performanslı ama önü kapalı DDR3 bir sistem.
Tercih sizin :)
16Gb DDR3 Ram ne zaman upgrade'e ihtiyaç duyar bilmiyorum. Ama 1050Ti veya 760 ilerde yetersiz kalmaya başlayacak. İşte o zaman X4 950'ye Ryzen 3 1200'e veya 2200G'ye 1060 ayarında bir kart bile takamazsınız. Fakat İ7 4790'a önerilen çözünürlüklerde istediğiniz kartı takabilirsiniz.

Evet, takabilirsin ama GTX 1050 Ti'ın ömrünü hafife alıyorsun ;)
O zamana kadar işlemci upgrade'i yapılabilir

Ayrıca güncel bir işlemciye geçeceğin zamanın 16GB belleğini kullanamayacaksın.

DDR4 bellekte ve AM4 soket anakartta bu geçerli değil.

Ben olsam 4790'lı olanı alırdım ama tercihe kalmış zaten.

İkinci el ile sıfır ve güncel bir sisteö bir tutulmamalı zaten Deniz :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı