2000 TL'ye gamepad önerisi

Yer
Empire Bay
Daha fazla  
Dün Bayonetta oynarken replika Xbox 360 kolum bozuldu. Hala düşünüyorum, acaba 300'e kablosu elektrik bandıyla sarılmış bir kol almaktansa sıfırını 400'e niye almadım diye. Her neyse, yine de biraz lehim ve çaba ile yeniden çalıştırabildim.

Fakat güzel bir gamepad almanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Bütçem 2000 TL. Bu fiyat bandına birkaç kontrolcü buldum, lakin hangisi daha iyidir emin değilim.

- 8BitDo Ultimate 2C (sahibinden'de sıfır olarak satanlar var, ya da aynı fiyata sanırsam AliExpress üzerinden kendim de alabiliyorum)

- GameSir T4 Cyclone Pro.

- Xbox 9. Nesil gamepad.

-İkinci elden 8BitDo Pro 2 Hall Effect Kablosuz.

-Kablolu GameSir G7 SE (ne kadar iyi olduğundan emin değilim, onun için onu da belirteyim dedim)

Başka bir öneriniz varsa belirtebilirsiniz. Teşekkürler, iyi günler.

Kablosuz
Kablolu

Aynı modellerin siyah rengi de mevcut.

Yıllar boyunca dandik çakma XBOX360 kolları kullandım,
2 adet Monster Pusat Wireless gamepad kullandım(ilk versiyon)
GameSir T4 Pro kullandım.

En son olarak Xbox 9.nesil Gamepad'e geçtim ve mutluyum.

T4 Pro nasıldı sence hocam? T4 Cyclone Pro ilgimi çekti. Aralarındaki farklar da çok olmadığından sormak istedim.

Xbox 9. nesil, yani evet güzel gamepad. One S sahibiyken 8. nesil kolunu da çok severdim. Lakin rakiplerinde olan hall effect, Cyclone'daki gyro, dahili batarya, adaptör, ek düğmeler gibi özellikler kendisinde yok. Ondan dolayı emin değilim.

Ya da bu kolların 1100'lük Nova Lite'a göre artıları ne kadar çok, aradaki fiyat farkı ne kadar değer emin değilim.

Kablosuz.
Kablolu.

Aynı modellerin siyah rengi de mevcut.

Teşekkürler lakin aynı fiyat bandındaki kontrolcüler biraz daha mantıklılar sanırsam.

@DMN hocam, sanırsam sende Xbox 9. Nesil de Cyclone Pro da var. Acaba hangisini önerirsin? Ya da bu bütçedeki en mantıklı tercih hangisi olur sence? Yardımcı olursan sevinirim.

Son düzenleme:
T4 Cyclon'e Pro al geç. Gerisine bakmana gerek bile yok.

Hocam D-pad'in kötü olduğuna dair epey yorum var internette. Sizce tuşları nasıl Gamepad'in? Aşırı yumuşak olduğuna dair şeyler duydum. Bu ne kadar sorun olur pek emin değilim.

Diğer gördüğüm eleştiri de bilgisayar için uygulaması olmadığı yönünde. Bu ne kadar sorun oluyor acaba?

Herkeste yaşanıyor mu bilmiyorum, lakin kontrolcüyü Bluetooth ile bağlamadığı sürece tetik titreşimlerinin çalışmadığı söyleyen bir kişi var. Ya da kontrolcüyü Nintendo Switch bağlantısı şeklinde, artık nasıl oluyor emin değilim, bağlanmadığı sürece Gyro'nun da çalışmadığını söyleyen de görmüştüm.

Peki gamepad ergonomiklik ve malzeme kalitesi olarak nasıl sizce?

Görünürde harika bir kontrolcü lakin kullanımda nasıl olur emin değilim. Sorun çıkarma olasılığı da var gibi gözüküyor, yaşayanlar var. Connectgame'den de şikayetçi çok kişi var.

Hiçbir gamepad Xbox 9. nesilin yerini tutamaz orijinal almak rahatlıktır.

Yani, sorunsuzluk olarak evet. Rahattır, kalitelidir, sorunsuzdur. Lakin özellikler bakımından ne yazık ki biraz düşük kalıyor; hall effect analoglar, hall effect tetikler, adaptör, ek tuşlar, mekanik tuşlar, dahili batarya gibi.

G7 SE de güzele benziyor, lakin kablolu olduğu için onu çıkardım. Xbox, 8BitDo Ultimate 2C ve GameSir T4 Cyclone Pro arasında kaldım.

Xbox kolu ile ilgili dediğim gibi, özellikler olarak düşük. Lakin sorunsuzluk ve rahatlık olarak güzel.

8BitDo'nun avantajı, yani emin değilim lakin malzeme kalitesi/ergonomi, metal joystikler, gecikme süreleri, yazılım gibi gözüküyor. GameSir'in 8BitDo'ya göre avantajı; pil kapasitesi büyük (kullanımı nasıl etkiler emin değilim), tetik titreşimi, gyro, ek düğmelerin üstte değil arkada olması, mekanik tuşlar gördüğüm kadarıyla.

Daha önce belirttiğim gibi, Cyclone Pro kağıt üzerinde mükemmel kontrolcü. Lakin işte sorun yaşar mıyım sorusu var hala aklımda.

Dpad'i ortalama üstü bir ağırlıkta malzeme kalitesi iyi. Connect game'in satış sonrası desteği iyi değil ama ürün eline sağlam ulaşır. Tetik titreşimi ise oyundan oyuna değişen birşey. Her oyunda tetik titreşimi aktif çalışmıyor.

Ergonomisi ise xbox ile aynı yani şekilleri aşşağı yukarı aynı zaten.

1727633779745.jpeg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı