2000 TL'ye Her Şey Dahil Sistem Tavsiyesi

zzack1

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2014
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle forumdaki arkadaşlara editörlere çok teşekkür ediyorum çok şey öğrendim sayenizde ama yine de size danışmadan almaya cesaret edemedim açıkçası. Biraz uzun olabilir özür diliyorum.

Laptopumun bozulmasının ardından artık bir masaüstü sisteme geçme kararı verdim ancak hiç bilmediğim konular bunlar forumdaki bütçeme yakın olan tavsiye başlıklarını gezdim ancak yine de güncel fikrinizi almak istedim.

İsteklerim şu şekilde:

Bu sistemin monitöründen klavyesine kadar dahil fiyatı olduğu için bütçemde biraz düşük olduğu için mümkün olduğunca ileride param oldukça güncelleyebileceğim ucu açık bir sistem olmasını istiyorum. Topyekün sistemi değiştirmektense ufak müdahalelerle canlandırabileyim yani.

Çok fazla oyun oynayan bir adam değilim oynamak istediğimde de Assassin' Ceed gibi Skyrim gibi rpg deniyor sanırım onları oynarım ve ultra grafik full grafik çok aradığım özellikler değildir. Ama yine de arada oynamak istediğimde yarı yolda bırakmazsa beni güzel olur.
Bunun dışında 24 inch bir ips monitör almak istiyorum fiyat performans açısından.

Genel olarak günlük kullanım kodlama biraz grafik işi için kullanılıp arada da oyun oynanacak böyle bir makine için 2000 TL bütçe belirledim gereksiz derseniz daha uygun alternatif bulursanız daha güzel olur tabi. Mümkün olduğu kadar da sessiz ve iyi soğutulan bir sistem olursa şahane olur.

Bir de bir şey sormak istiyorum:

Elimde iki adet laptoptan söktüğüm 2.5 hdd var bunları depolama olarak kullanıp yalnızca SSD alsam bu şekilde kullanabilir miyim? 200 300 de olsa bir tasarruf yapıp ekran kartına yatırabilirim bu farkı diye düşündüm. Çok teşekkür ediyorum şimdiden. Biraz uzun şey ettim ama jargonu bilmediğim için belki de :)

Bir de bu parçaları en uygun nerden alabilirim kendim toplamayı düşünüyorum. Başka aklıma gelmeyen söylemek uyarmak tavsiye etmek istediğiniz şeyler olursa da lütfen çekinmeyin.

Saygılar
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım hocam 240 gb bir ssd alıp sistemi ona kurmayı bunlara da yedekleme depolama amacıyla şey etmeyi düşünmüştüm ama
 
24" boyutlu monitörler 500 liradan başlıyor 200 lira civarı kısıp ekran kartına yatırabilirsin.
 
Öncelikle bu fiyata monitör dahil bir sistem toplamak zor. Fakat siz de hdd olduğu için ve daha sonra bir şeyler ekleyeceğinizi söylediğiniz için bir şeyler yapmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz. Ayrıca bana SSD alıp ekran kartından kısmak saçma geldi. Daha sonra SSD ekleyebilirsiniz.
Güç Kaynağı: Corsair Vs Serisi 650W Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar
Fare: Microsoft Compact Optical Mouse - Siyah - Vatan Bilgisayar
Güç kaynağını daha sonra belki ekran kartını değiştirirsiniz falan diye 650W koydum bütçeden kısmak isterseniz 550W da yetecektir. İyi forumlar :)
 

Dosya Ekleri

  • 2000.JPG
    2000.JPG
    74,2 KB · Görüntüleme: 728
Telefonda olduğum için biraz uzun sürdü. Bu sistemi almanızı öneririm.
Toplam 2052 tl.
 

Dosya Ekleri

  • uploadfromtaptalk1419347336959.png
    uploadfromtaptalk1419347336959.png
    52,6 KB · Görüntüleme: 672
  • uploadfromtaptalk1419347345848.png
    uploadfromtaptalk1419347345848.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 669
Technopat youtube kanalından uygun fiyata bilgisayar toplama adlı videosunu inceleyiniz tavsiye ederim o sistemi yaklaşık 1700gibi bir maliyeti vardı.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı