2000 TL'ye Her Şey Dahil Sistem Tavsiyesi

Ben şahsen AMD almanızı tavsiye etmem. AM3+ soket artık eskidi ve AMD'nin tek çekirdek performansı çok düşük. Ayrıca kodlama ve grafik işleri içinde Intel her zaman daha iyidir. Tabi tercih sizin AMD işlemci alınca da R9 280 gibi sağlam bir kart alınabiliyor. Fakat ben her zaman ilk önerdiğim sistemi tavsiye ederim. :)

Dostum benim aklımda da şöyle bir düşünce var;
Zaten çok oyun oynamayacakmışsın. Şimdilik i5 4590 bir sistem toplanıp içindeki HD 4600 ile idare ettikten sonra. GTX 960 veya daha iyisini almandır. Eğer öyle yaparsak sistem şu şekilde olur.
MSI Z97-G43 Z97 LGA1150 DDR3-1600 MHz Anakart - Ürün Kategorileri
KINGSTON HyperX Savage 8GB DDR3-1600MHz Bellek - HX316C9SR/8 - Ürün Kategorileri
COOLER MASTER CM K380 RC-K380-KWA600-TR 600W USB Ses Pencereli Siyah Kasa - Ürün Kategorileri
WD Blue WD10EZEX 3.5" 1 TB 7200Rpm SATA Hard Disk Drive - Ürün Kategorileri
INTEL Core i5-4590 3.30 GHz LGA1150 İşlemci - Ürün Kategorileri
DELL Professional E2414H 24" 1920x1080 5ms Full HD DVI-D Siyah LED Monitör - Ürün Kategorileri
LOGITECH MK330 Q Türkçe Siyah Kablosuz Klavye Mouse - 920-003988 - Ürün Kategorileri
LOGITECH Z200 2.0 Stereo Ses Sistemi 980-000810 - Ürün Kategorileri

Sepet Tutarı:1.723,34 TL
KDV Tutarı:310,20 TL
KDV Dahil Toplam:2.033,54 TL
[TBODY] [/TBODY]

Ha eğer ekran kartını sonra dan almak istemiyorsan, @Adion un topladığı sistem gayet güzel. Ama HD 4600 da güzel bir Apu dur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buyur, bu da Skyrim testi. Kararı sen ver ama benim önerim ilerde güzel bir GTX 960 alıp yola devam etmen.

Öncelikle eğer ileride iyi bir ekran kartı takacaksan ekran kartına hiç harcama yapma ve i5 bir işlemci al. İçindeki HD 4600'ü kullanırsın. Burada testlerini bulabilirsin. Eğer HD 4600 sizi tatmin edecekse @Ahmet Burak hocamın topladığı sistemde monitörü 1 ms bir monitörle değiştirirseniz ve ramleri de 2x4 dual kit olarak alırsanız sizin yararınıza olur. Ayrıca o kasa için miydi tam hatırlamıyorum fakat soğutma sıkıntısı var diye duymuştum onu bir araştırın öyle bir şey varsa Zalman Z3 Plus ve yanına ileride ekran kartı takacağın için Corsair VS 650 tercih edin. Bunun dışında değişmesi gereken bir şey yok gibi duruyor. Benim tavsiyem de bu şekilde bir sistem almanız. Çünkü çok oyun oynamıyorsanız HD 4600 size yetecektir ve ileride bir GTX 960 belki GTX 970 takabilirsiniz.

Çok teşekkür ediyorum o zaman tavsiyeniz için apu sistem mi yoksa ahmet hocamın toplayıp aidon un revize ettiği sistemi mi almak daha mantıklı
Son olarak beklememi mi tavsiye edersiniz yoksa alıyım mı bu vatan indirimi ya da kurun eski haline dönmesinden umudu kesmek üzereyim

Eğer topladığım sistemi alacaksan ekran kartını r9 285 ile değiştir. 960 ın güçlü olacağını tahmin etmiştim fakat yanılmışım. En iyisi 285 almak.

Çok teşekkür ediyorum o zaman tavsiyeniz için apu sistem mi yoksa ahmet hocamın toplayıp aidon un revize ettiği sistemi mi almak daha mantıklı
Son olarak beklememi mi tavsiye edersiniz yoksa alıyım mı bu vatan indirimi ya da kurun eski haline dönmesinden umudu kesmek üzereyim
Hocam öncelikle ileride ekran kartı için bir bütçen olur ve yeni bir ekran kartı takarım diyorsanız düşünmeden @Ahmet Burak hocamın sistemine dediklerimi yapıp alın. Fakat ben 2000 TL bütçeye ekran kartı da dahil edip onu da almak istiyorum derseniz güncel dolar kuruyla bir sistem toplayabiliriz. Ancak benim tavsiyem 2000 TL'yi ekran kartı dışındaki diğer bileşenlere ayırın ve ileride elinize para geçince güzel bir ekran kartı alın.
Dolar konusunda artabilir de azalabilir de bilemeyiz. Ancak şuan düşmüş durumda. Bütçeniz de uygunsa riske atmadan alın derim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı