2000 TL'ye kadar kulak içi Bluetooth kulaklık önerisi

Katılım
13 Ekim 2022
Mesajlar
24
Merhabalar, yolculuklarda kullanmak üzere en az 4 saat batarya ömrü olan, kullanımı rahat ve mümkünse
kaliteli Bass verebilecek bir Bluetoooth kulak içi kulaklık arıyorum. Evde ve yakın mesafede Harman Kardon FLY ANC
kullansam da çaldırma riskinden ve taşıma zorluğundan dolayı kulak içi kulaklık almayı planlıyorum. Bass kalitesi olarak
tabii ki Harman Kardon kalitesi beklemiyorum ama mümkünse bassları yutmasın. Kullandığınız, adını duyduğunuz kaliteli bir
kulaklık varsa belirtirseniz çok sevinirim. Ayrıca bütçeyi az da olsa aşabilirim eğer ki özellik bakımından ciddi farklar yaşanacak ise.

Dostlar selam, bir süre araştırdıktan sonra Jabra Elite 85t adlı kulaklığı almaya karar verdim. Teknosa'dan 2400TL'ye aldık fiziksel olarak. Şarj istasyonu ile beraber 25 saat civarı ömür sürüyormuş ama ben günde 2 saat gidiş 2 saat geliş otobüs yolculuklarında %80'in altına düşürmedim şarjı. Ayrıca kulaklığı alalı 2 gün oldu, çok uzun bir deneyim paylaşamayacağım. Şarj istasyonu da hızlı şarj aleti ile 1 saat civarında doldu.

Ses kalitesine gelirsek sesi yüksek veriyor. Çok korkuyordum sesi düşük vermesinden ama normalde kullandığım kulaklıkların hepsinden çok daha yüksek ses veriyor. Ne yazık ki BASS'lar düşündüğüm kadar yoğun değil, yani titreşimi veriyor ama bangırdatmıyor. Tabii ses yüksekliği ve BASS demişken, dışarıya neredeyse hiç ses vermiyor. Son ses şarkılar ile deneme yaptım ve dibinize biri sokulmadığı sürece duyulmaz, duyulsa da cızırtı gibi geliyor ve kullandığım diğer kulaklıklara göre çok daha başarılı bu konuda.

Kulaklık çok ergonomik, en azından benim kulağıma tam oturdu ve değişik hareketler yapınca düşmedi. Tabii her kulak içi kulaklık gibi arada düzeltmek gerekiyor el ile ama kesinlikle rahatsız etmiyor kulaktayken.

Kulaklık ANC ve HearThrough adlı iki özellik ile geliyor. ANC'yi anlatmıyorum zaten, gürültü engelleme sistemi, tek söyleyebileceğim ortalama üstü bir performans verdiği. Benim asıl hoşuma giden HearThrough özelliği. Bu özellik açık olduğu zaman kulaklık bir tık yapay da olsa dışarıdaki sesleri gecikme olmadan kulağınıza veriyor, yani yolda yürürken vs. işe yarıyor. Ne yazık ki müzik dinlerken çok hissedilmese de, hoş bir özellik bence.

Bir de bu kulaklığın uygulaması var, Sound+ adında. Kulaklığı bağlayınca oradan küçük bir setup çekiyorsunuz. Tuş atamaları, kulağa tam oturup oturmadığı gibi gibi konularda yardımcı oluyor setup. En iyi yanı, kulaklık bağlandığı anda açarsanız neredeyse bekleme yapmadan kontrol paneline atması. HK FLY ANC gibi daha profesyonel bir kulaklıkta bile bu süre bazen dakikaları buluyor veya kapatıp açmayı gerektiriyordu cihazı. Kontrol panelinde ne var derseniz: ekolayzır, pembe gürültü, çalışma modu vs. gibi seçenekler var.

Ayrıca kulaklığın hava kanalları var, yani hem kulağınız için daha sağlıklı, hem de ikide bir esneme problemini de ortadan kaldırıyor.

Mikrofonlar beni tatmin etti, sesi rahat algılıyor, çok robotikleştirmiyor sesi, hatta rüzgarlı havalardaki performansı bile tatmin edici diyebiliriz bana kalırsa.

Çok kullanmasam da sesli asistan özelliği de var, Alexa ile uyumlu ama cihaz varsayılan asistanını da çalıştırabiliyor.

Sonuca gelirsek, 2 günlük performanstan memnun kaldım. İleride BLOG yazma özelliğini açarsam daha detaylı olarak da incelememi yapar, tecrübelerimi anlatırım. Ses kalitesi 7/10, kullanım rahatlığı açısından 10/10, pil ömrü açsısından 10/10. Şimdilik tavsiye ediyorum, tabii bunu demek için biraz erken ama beni şimdilik tatmin etti.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı