2000 TL'ye NVMe SSD önerisi

Bütçen yetiyorsa Fury renegade al hem biraz daha hızlı KC3000'den hem 5 yıl 1000 TBW garantisi var.


Hocam bütçede sıkıntı yokta o kadar ilerisini düşünmeye gerek yok bence, ölür müyüz kalır mıyız Allah bilir. Zaten 980 Pro'dan iyi bir SSD söylediniz ben KC3000 vereyim siparişini.

Sormak istediğim farklı bir konu var yardımcı olursanız çok minnettar kalırım. Şu anki Samsung 860 EVO 256 GB onu yerel disc D olarak kullanmayı düşünüyorum fakat, SSD 5 yıldan sonra bu yazma ömürleri bitince ne oluyor. Halihazırda takılı HDD'de var takılı kullanıyorum(12 senedir maşallah sorunsuz çalışıyor). HDD çıkarıp eski SSD'yi 2. disc im olarak kullanacağım da korkum şu bunların yazma sürelerimi ömürleri bitince ne oluyor? Dosyalarım resimlerim vesaire her şey gidiyor mu?
 
Hiçbir şey olmuyor. Bunlar sadece tahmini ömürleri ve garantilerinin bittiği süre. Zaten 5 yıl içinde normal bir kullanıcı bu yazma değerlerini bitiremez. Yani 5 yıl ömrü var en az. 5 yıldan sonra da gitti yere kadar. HDD kadar sorun da çıkarmaz mekanik parça olmadığı için.

Bu SSD'ler TBW değerinin 10 katına kadar sorunsuz kullanılabiliyor. Yani çok dert etmeyin.

860 EVO formatlayıp D diski olarak kullanabilirsin bir sorun yok.
 
Anladım o zaman daha da farklı öneri ve iyisi gelmeyeceği için KC3000 1 TB siparişini veriyorum arkadaşlar teşekkürler bilgilendirdiğiniz için hayırlı geceler iyi sosyaller dilerim.
 

Geri
Yukarı