2000 TL'ye Oyun Bilgisayarı Önerisi

AlpeR1903

Hectopat
Katılım
9 Ekim 2014
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıktada belirttiğim gibi yaklaşık 2000 Tl'lik bir oyun bilgisayarı istiyorum. Bunun için bana önerileriniz nelerdir? Yeni nesil oyunlarda kasma yapmıyacak COD AW gibi oyunlarda hight olmasada bir düşük kalitede oynatcak bir bilgisayar olmasını istiyorum. Kısacası çoğunluk olarak oyun oynayacağım bir bilgisayar olmasını istiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum. Recep abi İNŞALLAH görürsünde sende bana yardımcı olursun .

Son olarak monitör olarak Samsung SyncMaster 740n monitörüm var . Eğer 2000 TL'lik bir bilgisayara bu monitör yakışmaz diyosanız monitör ekleyebilirsiniz. Yani en fazla 2300 tl bir fiyat çıkarabilirsiniz.
 
PC.png


Bellek şu anki oyunlara yetecektir. Gerekirse 1-2 yıl sonra bir tane daha aynı bellekten alıp Dual Channel yaparsınız.
 
Yalnız yeni oyunlarda çift çekirdek yetmeyebiliyor. Bu yüzden dört çekirdek gibi çalışan i3'ü koydum.
Çift çekirdeğin yetmediği oyun yok, o gibi sorunlar korsan engelleme çabasıdır. Malum Steam kullanıcılarının %48'i çift çekirdekli işlemci kullanıyor.
Hyper-Threading 4 çekirdek olmasını sağlamaz. i3 de çift çekirdektir.
 
Çift çekirdeğin yetmediği oyun yok, o gibi sorunlar korsan engelleme çabasıdır. Malum Steam kullanıcılarının %48'i çift çekirdekli işlemci kullanıyor.
Hyper-Threading 4 çekirdek olmasını sağlamaz. i3 de çift çekirdektir.
Pentium G3258 sadece günü kurtarmaya yarayan bir işlemci. Bunu sadece Technopat gözünden bakmayıp başka forumlara da bakarsanız görebilirsiniz.
 
O.C ile 4.5 Ghz olabilen çift çekirdekli bir işlemci nasıl günü kurtarmaya yarayan bir işlemci oluyor anlamış değilim.:)
2 çekirdek 4 thread'li 3.2 Ghz bir işlemci nasıl olur da 2 çekirdek 2 thread'li 4.5 Ghz bir işlemciden daha iyi olur? Ki oyunlarda tekli çekirdek performansının oyuna etkisini eminim biliyorsunuzdur.
Bu videoyu bir izleyin, i7 5960X ile kıyaslanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dediğim gibi tekli çekirdek performansı da önemli. ;)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı