20000 TL Oyun için Sistem Toplama

Sistemi toplayınca fotoğraf atarsınız, troll olmadığına eminim.

Sistemi toplayınca fotoğraf atarsınız, troll olmadığına eminim.

Elbette atarım. Fakat konuyu başlatırken yazdığım gibi bütçemi 2-3 ay içerisinde denkleştireceğimden belli bir müddet sonra sistemi fotoğraflayıp paylaşabilirim.

Bahsettiğin tüm önlemleri önerdiğim PSU ile de karşılayabilirsin. Birçok ünlü markaya PSU üreten bir firmadır. Bugün, kaliteli bir firma olup da akım koruma sistemi olmayan PSU kalmadı.

Bahsettiğin QHD ve WQHD, monitörde 2K'ya karşılık geliyor zaten. 2560 x 1440 yani. Söyleyişi kolay olsun diye 2K şeklinde yazıyorlar.

Twitch gibi platformlarda oyun streaming'i için peki? RAM'in 32GB'dan fazla olması ya da Intel i9 9900K'yı tercih etmem daha mantıklı olur mu sizce?
i9 9900K tamamen para israfı olacaktır.
2700X 2265TL
9900K 3740TL + soğutucu masrafı en az 700TL =4440TL
Yani mantık çerçevesinde bakarsak tam 2 katı fiyat ile aynı performansı alacaksın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Adam hem 1080P hem de 2K ve 4K testleri sunmuş. Aradaki fark 2200TL eder mi buna sen karar ver.
1440P 2K- 2160P 4K.

Anladım. Çözünürlük konusunda bir yanlışın var. Aslında yaygın yapılan bir yanlış. 2K 2048x1080 demek. Tamamını yazacak olursam Full HD 1920x1080, 2K 2048x1080, QHD (diğer adıyla 2.5K) 2560x1440, WQHD (diğer adıyla Wide 2.5K) 2560x1440 ve 4K (diğer adıyla UHD) ise 3840×2160 şeklinde.

2K = 2048x1080 ve 2560x1440. Yani 2 binli çözünürlüğün üzerinde olan çözünürlükler için söylüyorlar. Küsüratları söylememek için 2K deyip geçiyorlar. Benim kastettiğim ise 2560x1440 çözünürlükte bir monitör tercihinde bulunman. Yaygın olarak 2.5K denmediği için 2K dedim.

Fakat turbo ile belirttiğin AMD işlemci modulü maksimum 4.2 Ghz'e çıkabiliyor. Benim için işlemci hızı çok önemli. Çünkü edindiğim bilgiler ve tecrübeler doğrultusunda Online oyunlar single player oyunlar gibi yüksek grafik kartı istemekten ziyade yüksek işlemci gücü istemekte. Diğer türlü online oyunlarda zaman zaman duyulan micro struttering / fps drop sorunlarıyla karşılaşılmakta. İşlemci gücü benim bilgisayarı kullanma hedefim dolayısıyla çok önemli olduğu için i9 9900K 'yı seçmiştim. Ha şu da gerçek: i9 9900K bir tık AMD'den daha iyi olsa da buna rağmen sanki çok çok ötelerdeymiş gibi pahalıya servis edilmekte.

Anladım. 2K deyince iki çeşit çözünürlüğe dallandığından bir hataya sebebiyet verebilir diye belirtme ihtiyacı hissetmiştim. Çünkü okuduğum teknik makalelerde 2K ve QHD (yani 2.5K) diye terimleri kullanıyorlardı. Zaten biliyormuşsunuz ama olsun. Bilmeyen okumuş oldu. O zaman 2K yerine 2.5K çözünürlüklü alsam sanırım daha avantajlı olurum değil mi? Piyasada zaten 2.5K yaygın bir şekilde var gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…