20000 TL Oyun için Sistem Toplama

Kartın yatıp yatmayacağı oynayacağın oyunlara göre değişir. RTX teknolojisini destekleyen oyunlarda 2080 Ti bile zorlandığı düşünülürse önümüzdeki yıllar GTX kullanıcıları için hiç iyi görünmüyor. Bu bütçeye 2080 SLI 4K monitör sistem toplanabiliyorsa daha iyi olacaktır.

Eki Görüntüle 352238
Nanokatalogtan alabilirseniz çok daha ucuza alabilirsiniz. Ekran kartı olarak daha iyi modeller var orada. 4K alın bence de, Intel 4K'da aynı performansı sunuyor.

Sistem tavsiyesi için teşekkür ederim. 4K almak gönlümden geçen. Fakat 60 Hz var piyasada. Yukarısı yok, zaten olan da 20 bin liradan başlıyor. O nedenle bazı forumlarda bana piyasada 4K monitörler yaygınlaşmadığından 2080 Ti değil de GTX 1080 Ti al, 2K da monitör al deniyor. Ama bu kadar fiyat bandına çıkmışken rtx 2080 Ti 'yı almamak da pişmanlık olur diye düşünüyorum.

Kartın yatıp yatmayacağı oynayacağın oyunlara göre değişir. RTX teknolojisini destekleyen oyunlarda 2080 Ti bile zorlandığı düşünülürse önümüzdeki yıllar GTX kullanıcıları için hiç iyi görünmüyor. Bu bütçeye 2080 SLI 4K monitör sistem toplanabiliyorsa daha iyi olacaktır.

Bazıları da piyasada RTX teknolojisini destekleyen oyun sayısı bir elin parmağını geçmiyor, o nedenle gereksiz para harcamış olursun diyor. GTX 1080 Ti ve 2K monitör öneriyorlar. Bilemedim.

i9-9900K
Noctua NH-D15S
MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC
HyperX Predator 16 GB 4400MHz DDR4 (8x2)
MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING X TRIO (Daha ucuz modeller de var, bence değmez bu fiyata. Bu var mesela: Vatan veya bu: Newegg)
970 EVO 250 GB (Adobe programları vs ve Windows için kullanılabilir. Oyun için SATA SSD yeterlidir.)
860 EVO 1 TB (Yakın fiyata 850 Pro da var.)
MB511 RGB
Aerocool P7 850W 80+ Platinum (750 Watt modeli de var yaklaşık 100 lira ucuza, o da yeterli olur.)

Buraya kadar 19.890 TL tutuyor.

Monitör konusunda işin içine G-Sync girince fiyatlar farklı yerlere gidiyor ve çeşitlilik azalıyor ama aklıma gelen modelleri sıralayayım:
AOC Agon AG352UCG6 Monitör
Asus ROG Swift PG348Q Monitör
Asus ROG Swift PG279Q Monitör

i9-9900K
Noctua NH-D15S
MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC
HyperX Predator 16 GB 4400MHz DDR4 (8x2)
MSI GeForce RTX 2080 Ti GAMING X TRIO (Daha ucuz modeller de var, bence değmez bu fiyata. Bu var mesela: Vatan veya bu: Newegg)
970 EVO 250 GB (Adobe programları vs ve Windows için kullanılabilir. Oyun için SATA SSD yeterlidir.)
860 EVO 1 TB (Yakın fiyata 850 Pro da var.)
MB511 RGB
Aerocool P7 850W 80+ Platinum (750 Watt modeli de var yaklaşık 100 lira ucuza, o da yeterli olur.)

Buraya kadar 19.890 TL tutuyor.

Monitör konusunda işin içine G-Sync girince fiyatlar farklı yerlere gidiyor ve çeşitlilik azalıyor ama aklıma gelen modelleri sıralayayım:
AOC Agon AG352UCG6 Monitör
Asus ROG Swift PG348Q Monitör
Asus ROG Swift PG279Q Monitör

Sistem tavsiyeniz için teşekkürler.

Bu fiyat bandına çıkmışken sıvı soğutma daha yakışır diye düşündüğümden işlemci sıvı soğutma kiti tercih etmekteyim.

RAM süpermiş. Fakat şunu sorabilir miyim: RAM'in 32GB'dan yukarı olması oyunlar için bir artı getiriyor mu? Şimdi 2x8GB 'lık ram takınca anakartta iki slot gidiyor ondan sordum.

Ekran kartı olarak aslında özellikle RTX 2080Ti Sea Hawk modelini seçmiştim. Çünkü sadece Sea Hawk modellerinde ekran kartı sıvı soğutmalı.

PowerSupply önerinizi değerlendireceğim.

Monitör konusunda şu kriterlere sahibim ve bu nedenle monitör bulamamaktayım: IPS, Curved, G-sync, 144Hz ve yukarısı, 2K

Şu an için 16 GB'tan fazla RAM ihtiyacı olan bir oyun bulabileceğinizi sanmıyorum. Bence 32 GB gereksiz oyun için kullanacaksanız. Atıyorum oyun 10 GB RAM kullanıyorsa sizin 16 veya 32 GB RAM sahibi olmanız performansı etkilemez.

Sıvı soğutma alacağım derseniz Silverstone TD02-E (İnceleme) gibi bir model olabilir veya Kraken X62 falan alacaksınız o da 400-500 ekstra maliyet demek. NH-D15S sizi soğutma açısından üzmez, bunu söyleyebilirim.

Anladım. Fakat bazı forumlarda RTX 2080 serisinin 4K için var olduğu şeklinde bildirimler alıyorum. 2K ise darboğaz yapar, ekran kartı kasanda öylece yatar deniyor. O nedenle tereddütteyim.
Hocam yuksek hertz monitor kullaniyorsaniz sorun olmaz kart yatmaz. 2k da 165 FPS vermek 4k da 80 FPS vermekle hemen hemen ayni. Kartin yatmasi soz konusu degil. Ama monitor 2k 60Hz olsaydi o zaman yatardi iste.

Şu an için 16 GB'tan fazla RAM ihtiyacı olan bir oyun bulabileceğinizi sanmıyorum. Bence 32 GB gereksiz oyun için kullanacaksanız. Atıyorum oyun 10 GB RAM kullanıyorsa sizin 16 veya 32 GB RAM sahibi olmanız performansı etkilemez.

Sıvı soğutma alacağım derseniz Silverstone TD02-E (İnceleme) gibi bir model olabilir veya Kraken X62 falan alacaksınız o da 400-500 ekstra maliyet demek. NH-D15S sizi soğutma açısından üzmez, bunu söyleyebilirim.

Anladım. Teşekkürler. Fan NH-D15S konusunda maalesef sıvı soğutma bana daha cazip geliyor.

Hocam yuksek hertz monitor kullaniyorsaniz sorun olmaz kart yatmaz. 2k da 165 FPS vermek 4k da 80 FPS vermekle hemen hemen ayni. Kartin yatmasi soz konusu degil. Ama monitor 2k 60Hz olsaydi o zaman yatardi iste.

Hm... Anladım. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı