20000 TL'ye Sistem Toplama

Topladığım sistem bu haliyle iyi durumda mı?

• Evet

• Hayır

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bütçe
20.000

failbatu

Femtopat
Herkese merhaba, yeni bir sistem toplayacağım ve toplamadan önce tavsiyeler almak istedim. Etrafımdaki herkes bir şey diyor fakat kafamda soru işaretleri var. Sizlere sistemde toplayacak olduğum bileşenleri ve bu bileşenler hakkında düşüncelerimi yazacağım. Burada alacağım monitörü de belirteceğim onun hakkında da destek olursanız memnun olurum bütçem yaklaşık 20.000 TL. Geri dönüş sağlarsanız çok sevinirim.
Öncelikle bu sistem tamamen oyun odaklı olacak;

İşlemci: AMD Ryzen 7 3800 XT. Oyun odaklı AMD markasını seçtim, iyi bir işlemci olduğunu duydum. Ryzen 9 3900XT takacaktım fakat sisteme fazla gelir dediler. Sadece biraz ısınma sıkıntısı olabiliyormuş fakat sıvı soğutma takacağım için bunun önüne geçeceğimi düşünüyorum.
Anakart: ASUS TUF B450M-PRO GAMING. ASUS markasının anakartlarının iyi olduğunu duydum. B450 PLUS GAMING takabilirdim fakat Pro Gaming 1 tık daha iyiymiş.
RAM: Corsair Vengeance LPX (2*8 GB) 3200 MHz 16 GB RAM işimi görecektir fakat oyun oynamak için en ideal frekansın 3200 MHz olduğunu duydum. Doğru mudur?
Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 5700 XT 8 GB. Oyunlar için yeterli ve güçlü bir ekran kartıymış. Bu işlemciyle bu ekran kartının uyumu sizce iyi olur mu?
HDD: Toshiba P300 High Performance 2TB 3.5" SATA 3.0.
SSD: Corsair Force MP510 (3*240GB) 3100/1050 MB/s: RAM konusunda 720 GB'ın yeterli olacağını düşündüm.
Kasa: Cooler Master Masterbox MB511 650W 80+ Bronze. Burada kafama takılan 3 şey var, cevaplarsanız memnun olurum. Bu kasaya 5700 XT sığar mı, alacak olduğum sıvı soğutma ünitesi sığar mı? Kasa hakkında son sorum: Sıvı soğutma gibi bu kadar fazla bileşene 650W PSU yeterli olur mu?
Sıvı Soğutma: Cooler Master Masterliquid ML240L (2*120mm).
Monitör: ASUS TUF Gaming VG249Q1R 23.8" 1ms 165Hz FreeSync Premium IPS Full HD Gaming monitör.

Sistem şu an böyle. Sizlerin görüşleri doğrultusunda şekillendireceğim. Soracağım birkaç temel soru var.
1. Bu sistem bütün olarak optimize çalışır mı, sıkıntı çıkaracak yeri var mı, var ise tavsiyeniz nedir? Kısacası sistemin zayıf yeri.
2. Sistemde kullandığım parçalar uzun ömürlü olur mu?
3. Bu kasanın açıklamasında Mesh diye bir şey yazıyordu. Bu nedir ve faydası nedir?
4. Topladığım sistem bu haliyle nasıl durumda, yani iyi bir sistem aslında toplamış mıyım?

Şimdiden yazacak herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Toplam 20.036 TL.

20000TL'ye 3070+5600X'li sistem çok rahat toplanır. Anakart olarak da B450 ileriye dönük olmaz B550'ya da X570 yapman lazım. Kasanın mesh olması havalandırma yönünden artı sağlar yani iyi bir şey. Aldığın monitör Full HD eğer 3070+5600X yapacak isen 2K monitör alman lazım. Marka model tavsiye kısmına gelecek olursam anakart için ASUS ROG STRIX B550-F, X570-E ya da F, ekran kartı için Gigabyte 3070 Gaming OC, MSI 3070 Gaming X Trio, ASUS TUF 3070, monitör olarak ASUS VG27aq, VG27wq, SSD için Samsung 860 Evo Plus önerebilirim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…