20000 TL’ye üniversitede yazılım-kodlama için laptop önerisi

Bütçe
20000-27000
Hocam Intel i7 düşünüyorum AMD hiç bilmem. MSI laptopları nasıl?



ARM ne için kullanılır lazım mıdır? Biraz açar mısın?
Her "i7" iyidir diye bir şey yok hocam. İşlemcileri ilk iki harfine göre yargılamayın. AMD'ye karşı ön yargı yapmanın da bir anlamı yok. AMD gayet güzel işlemciler üreten bir firma.

Attığım cihazın internette videosu mevcut, inceleyebilirsiniz.

(Bu videodaki modelin ekran kartı 75w, size attığım 85w)
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Galiba MacBook Air M1 alacağım.

macOS RAM'i verimli kullanıyor lakin, Build vesaire alırken çok sıkıntı çeker.
Bütçeyi çok aşmamak adına 16/256 mantıklı. Benim de bu şekilde.

Hocam mba M1 alacağım galiba 16/256 yeter mi 512 mi alayım bütçeyi zorlayıp? Ya da sonradan SSD büyütebiliyor muyuz?
 
Merhaba. Arkadaşların önerdiği Asus linki işinizi fazlasıyla görecektir. Lakin Apple gibi taşınabilir olsun ve tam anlamıyla eğitim, kodlama vb. amaçlar için kullanırım diyorsanız Huawei MateBook D16 (2022) modeline de bakabilirsiniz. Bu nokta da Apple'da tercih edilebilir.
 
Merhaba. Arkadaşların önerdiği ASUS linki işinizi fazlasıyla görecektir. Lakin Apple gibi taşınabilir olsun ve tam anlamıyla eğitim, kodlama vb. amaçlar için kullanırım diyorsanız Huawei Matebook D16 (2022) modeline de bakabilirsiniz. Bu nokta da Apple'da tercih edilebilir.

Huawei çok yeni ve ekran kartı pek tatmin edici gözükmüyor. Sanırsam ekranında da piksel hataları, ışık sızması vb. hatalar oluyormuş.
 
Huawei çok yeni ve ekran kartı pek tatmin edici gözükmüyor. Sanırsam ekranında da piksel hataları, ışık sızması vb. hatalar oluyormuş.
Tekrardan merhaba. Yapacağınız işleri genel seviyede karşılayacak potansiyelde bir ürün lakin ileri seviye render, modelleme ya da animasyon için tabii ki de GPU noktasında daha güçlü ürünlere yönelmek gerekebilir. Onun dışında yaşanılan ekran problemleri konusunda bir bilgim yok. Yakın çevremden 3 arkadaşım yaklaşık 2-3 haftadır kullanıyorlar ve memnunlar. O vakit Apple ürünlerine ya da harici RTX ekran kartlı diğer modellere yönelebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı