20000TL Laptop Önerisi

Sagoita

Kilopat
Merhaba, başlıkta belirttiğim bütçe ile bir laptop arıyorum. Web üzerine yazılım okuyorum ancak oyun da oynuyorum.
Uzun ömürlü olmasını istediğim için bütçemi arttırarak konu açtım.

Aradığım özellikler;
  • Intel i7 10. Nesil işlemci
(Hackintosh kurulumu yapacağım, bütçeye uygun cihaz yoksa işlemci değişebilir)​
  • Yüksek tazeleme hızına sahip ekran (+144Hz)
  • MUX Switch
(Performansı çok etkilediğini duyduğum için MUX Switch istiyorum)​
Monster ve Casper marka cihazlara pek yanaşmıyorum.
Devamlı yanımda taşıyacağım, o yüzden ağır olmamasını ve 15 inç ekran boyutunu tercih ederim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Örnek cihazlar;
-MUX Switch yok, 11. Nesil işlemci.
-MUX Switch var.
-MUX Switch var. Farklı sitelerde biraz uyguna bulunabiliyor.

10. nesil Intel yerine 11. nesile veya Ryzen sisteme yönelin derim. Acer Nitro 5'te önceden RTX 3070 modeli 15000 civarına satılıyordu Ryzen 7 5800H'dı. Şimdi o fiyata yok maalesef.

21250 TL'ye satılıyor.

10. nesil Intel yerine 11. nesile veya Ryzen sisteme yönelin derim. Acer Nitro 5'te önceden RTX 3070 modeli 15000 civarına satılıyordu Ryzen 7 5800H'dı. Şimdi o fiyata yok maalesef.

21250 TL'ye satılıyor.
Casper alınmaz ısınma sorunu gibi sorunlar var.

Casper alınmaz ısınma sorunu gibi sorunlar var.

RTX 3070 var içinde acaba ondan olabilir mi?

Acer Nitro 5 modeli olsaydı ondan önerecektim.

Edit: Klavye ile yazım hatası yapmışım RTX 3079 yazmışım düzelttim.

RTX 3079 var içinde acaba ondan olabilir mi?

Acer Nitro 5 modeli olsaydı ondan önerecektim.
G900 kasasında ısınan bileşen aslında işlemci. Turbo fanı açmazsan 90 derece üstüne çıkıyor işlemci. Turboyu açtığın an 80 civarına inse de sıkıntı bu bilgisayarın çok sesli çalışması. Normal şartlarda bir gaming bilgisayarın fanları, tam yükte ortalama 55-60 dB arası ses çıkarır. Ancak bu ses Casper'da 70-75 dB seviyesinde ki bu da yanında uçak kalkıyormuş hissi veriyor. Evet performanslı olsa da bilgisayarı oyun oynarken turbo fanda kullanmak zorundasın. O ses bir süre sonra dayanılmaz hale gelecektir.

G900 kasasında ısınan bileşen aslında işlemci. Turbo fanı açmazsan 90 derece üstüne çıkıyor işlemci. Turbo'yu açtığın an 80 civarına inse de sıkıntı bu bilgisayarın çok sesli çalışması. Normal şartlarda bir Gaming bilgisayarın fanları, tam yükte ortalama 55-60 dB arası ses çıkarır. Ancak bu ses Casper'da 70-75 dB seviyesinde ki bu da yanında uçak kalkıyormuş hissi veriyor. Evet performanslı olsa da bilgisayarı oyun oynarken Turbo fanda kullanmak zorundasın. O ses bir süre sonra dayanılmaz hale gelecektir.

O zaman başka bir çözüm bulunur. 4K da oyunları çalıştırmak. Bu sorunu çözüyor mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı