2000'liler Okul Puanlarını Düşürdü

  • Konuyu başlatan Bekir Öztürk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 5B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B

Bekir Öztürk

Ziyaretçi
Ben Mecidiyeköy Anadolu Lisesinde 10. sınıf öğrencisiyim. Ben okula 398.125 puanla girdim. Okula giren en düşük puanlı kişi ise 385 gibi puanla girdi. Bugün çok nakil isteği var diye puanlara bakayım dedim okulumun taban puanı 250 olmuş. Çoğu okulda aynı durum geçerli. Nedenini bilen varsa yazabilir mi? Ben 2000'liler yüzünden olduğunu düşünüyorum. TEOG'da başarısız oldular okulların puanlarını düşürdüler.
 
Senin her yerde saçma sapan aşağılayıcı yorumlarını görüyorum. Yaşından olsa gerek demek istiyorum fakat aynı yaştayız maalesef. Bizim okulumuzda da taban puanı 461e yükseldi ve hiç bi kötülüklerini de görmedim. İnsanları aşağılayarak bi yere gidemezsin.
 
Sebep 2000'liler değil maalesef. LYS ve SBS dahil olmak üzere hiç bu kadar puan farkı olduğunu görmedim. Bunun sebebi sınav sonuçları bazı kişilerin yüksek veya düşük çıktı, okul tercihleri dengesiz bir hale geldi, en yakın meslek veya İmam Hatip Lisesine gitmek banko olduğundan veliler ve öğrenciler rahat davrandı, birçok öğrenci nakil işlemi için uğraştı, özel okullara talep arttı vs.

Kardeşim lise 1'e geçti, Gördüğüm ve duyduğum olaylar bunlar. Ayrıca burada (İzmit'te) iyi bir okulda 400 puanlı da öğrenci var, 300 puanlı da var. Yani bu puan ve okul tercih sonuçları neye göre yapılmış hiç anlamadım doğrusu. LYS iyiydi, SBS ile kötü oldu ama TEOG sonrası suyu çıkmış anlaşılan.
 
2000'lilerle alakası yok. Kontenjan boşluğu varsa dilekçe verip okul değiştirilebiliyor. 480 puanlık bir lisedeyim, İngilizceyi 428'e, Almancayı 354'e kadar düşürmüşler. Böyle saçmalık görmedim. Onlar artık nasıl uyum sağlayacaklarsa. Ama yapacak bir şey yok devletin yaptığı saçmalıklardan biri. İyi bir lise için çalış sonra alakasız adamlar girsin lisene.
 
Bende İzmirdeyim. Atatür, BAL gibi liselerin puanı baya düşmüş bence çok saçma. Oraya düşük puanla giden adam sınavlarda takılacak çünkü seviyesi yetmeyecek. Çok saçma bir sistem. Her okula uygulanması mantıksız olmuş.
 
Ben Hatay'dayım. Lise 1'e geçtim ki ne göreyim. Buranın en iyi liselerinden olan 440 puanlı Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi'ne giderim diye sevinirken, bir baktım ki 460'la kapatmış. Puanı geçen sene 380-390 olan Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi'ndeyim. 430 küsürle kapadı. 441 puanla oraya geçtim bende.
 
Bunun sorunu 2000 'liler değil! Bunun sonucu MEB ! Arkadaşımın kardeşin 300 puan almış. (Tam hatırlamıyorum) Gittiği lisenin puanı ise 70 evet 70! Yanlış duymadınız. Tam 70 puan. Şimdi burda kim suçlu? Okul mu Meb mi? Karar senin.
puan.png

Ha bu arada 2000 'li kardeşlerimiz yani yeni Liseye geçenler ile dalga geçme! Biz dalga geçiyor muyuz? Tutturmuşsunuz 2000- 2000 ! Ne bu 2000 olayı. Canınız sigara mı çekti de 2000 - 2000 diyorsunuz? 2000 'li ise 2000 'li.
 
Sorun 2000'liler değil MEB. Özel okula gitmek için tercih yazmayan birisi direk olarak imam hatibe gönderilir mi?
 
Tercih yazmadıysa okul türü tercihi yapmıştır. Önceliği hangisine verdiyse o türe bakılmıştır, uygun okul yoksa diğer okul türlerine bakılır.
 
Bende İzmirdeyim. Atatür, BAL gibi liselerin puanı baya düşmüş bence çok saçma. Oraya düşük puanla giden adam sınavlarda takılacak çünkü seviyesi yetmeyecek. Çok saçma bir sistem. Her okula uygulanması mantıksız olmuş.
Atatürk Lisesindeyim 354 puanı görünce çok şaşırdım. %1'le öğrenci alan liseyiz ne hale gelmişiz.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı