2000TL anakart, işlemci, RAM yenilemesi

Bloody111

Decapat
Anakart: ASUS M5A78L-M lx3.
İşlemci: AMD FX(tm)-4320 Quad-Core Processor.
Ekran kartı: AMD Radeon Sapphire R9 270.
RAM: 8 GB (bunun hakkında tam bilgim yok ama bayağı eski RAM'lerden MHz çok düşüktür.

İyi günler yeni çık CoD Warzone'u kaldırıcak ve beni 2-3 sene yenilemeye ihtiyaç duymucak şekil de anakart, işlemci ve RAM'i yenilemek istiyorum.

Anakart olarak şu anakartı önerdiler: MSI B450 Tomahawk Max AMD B450 4133MHz DDR4 Soket AM4 ATX Fiyatı.
Ancak merak ettiğim bu anakart yerine Gigabyte A320M-S2H AMD A320 3200Mhz(OC) DDR4 Socket AM4 Fiyatı bu anakartı alsam aradaki fiyat farkı kadar fark görür müyüm yoksa o kadar fark yoksa ucuz olanı almak mı mantıklı yoksa Tomahawk'mı.

İşlemci olarak AMD Ryzen 5 1600 3.60GHz/3.40GHz 16MB Cache Soket AM4 Fiyatı bu işlemci mi yoksa AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı bu işlemci mi yine aradaki fiyat farkı 300 küsür TL fark bu fiyat farkına değer mi 2600'ü almam yoksa 1600'ü alsam o performans farkı o kadar etki yapmaz mı? Eksta olarak sizin farklı önericeğiniz güzel işlemci varsa önerileri bekliyorum çok pahalı olmayan bu fiyat aralıklarında.

RAM olarak bir RAM bulamadım tam olarak MHz, CL veya ısı dağıtıcı, bakır falan bu özellikler önemliymiş hepsinin iyi olduğu fiyatı iyi olan bir RAM bilen varsa önerebilirse çok sevinirim.

Son olarak bu alacağım veya sizin önericeğiniz parçalar kaç sene kendini yeniletmeden götürür? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
A serisi anakarta OC bile yapılmıyor karşılaştırma yapmak hakeret olur.

Şu şekilde alınabilir ve ileride işlemci uyumlu olursa 4. nesil veya 3700X takılabilir mesela:

Bütçeyi biraz zorlayarak bu üçlüyü alabilirsiniz:

@Sylveon @MacFLys

Yorumlarınız için teşekkürler. Sadece mesela Ryzen 5 1600 12nm yenilenmiş olanı ile Ryzen 5 3600 arasındaki fiyat farkı kadar performans farkı hissedermiyim Ryzen 5 3600 almak çok daha mı mantıklı ?

Bir de MSI B450 Pro Max ile Tomahawk arasında hangisi daha iyi aynı şekil de aralarında 300 küsür TL fark var Tomahawk 300TL lik farkı hissetirir mi

Sizin fikirlenir nedir siz alıcak olsanız bu iki seçim arasında hangilerini seçerdiniz bütçeye takılmadan sadece fiyatını fazlasıyla karşılıyor mu onu merak ediyorum ?

@Sylveon Bir de 4'cü nesil olanlar hangisi oluyor o konularda hiç bir bilgim yokta.
İncehesapta gaming gecesi varmış 3600 iyi bir indirime girerse biraz paraya kıyıp diyorum 1600 yerine 3600'ü alayım ama dediğim gibi 400TL'lik farka değer mi hiçbir fikrim yok

@Sylveon Ekstra olarak yoruyorum sizi biraz kusura bakmayın. Tomahawk ile arkadaşın önerdiği B450 Pro Max arasında kalınca Tomahawk her türlü alır mı ? Çok kişi Tomahawk'ı bana fazla övdüde parça bilgisi olmayan biri olduğum için genel olarak hep şey olarak duydum sağdan soldan. Anakarta çok para verilmez olayı onda dolayısı ile biraz irdiliyorum. Tomahawk'a 850 TL'yi verdiğim de her türlü değer mi diyorsunuz?

@Sylveon O zaman Tomahawk MAX'ı kesin alıyorum Hepsiburada'da 840TL alınabilir bir fiyat. Sadece tekrardan 1600AF yerine 3600'ü alıcam o zaman ama dediğim gibi biraz karşılaştırma videoları izledim 1600AF ile 3600 arasında pek anlayamadığım farkları arada 400TL küsür bir fark var siz de bilgili birinize benziyorsunuz :) diyorsaniz ki 400TL'ye her türlü değer bu ikiliyi kesin alıcağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı