İ3 4150 online oyunlarda kasma yaptığı söyleniyor. FX 6300 bu açıdan mantıklı. Ama yanında fan aldığında ve ankarta fazladan ödeme yaptığında İ5'lere yaklaşıyor maliyeti. i5 4460 da düşünülebilir.
@klinkintel sistem alsa stok fanla mı kullanacak? Ayrıca AMD anakartların fiyatları da gayet uygun. Fazladan ödeme filan yok ortada. @Zaurarkadaş şöyle demek istmiştir: Yani performansları zaten aynı. Almışken O.C yapılabileni al. Hem de çoklu izlek kullanan oyunlarda daha iyi performans alırsın.
Neresi uygun? FX 6300'e O.C. yapabilmek için 260 TL verecek anakarta en az. Bir de fan alması gerek ve kasasının havalandırmasının iyi olması gerek soğutma için. Ama İntel tarafında 140 TL ye anakart alabiliyor. İntel'de güç tüketimi ve ısınma az olunca stok fanla idare edilebilir. Ayrıca İ5 4460 oyun performansı öndedir. İntel Adobe'un programlarında daha verimli AMD'ye göre.
Yakın zamanda kendim için araştırma yaptığımdan biliyorum.
Neresi uygun? FX 6300'e O.C. yapabilmek için 260 TL verecek anakarta en az. Bir de fan alması gerek ve kasasının havalandırmasının iyi olması gerek soğutma için. Ama İntel tarafında 140 TL ye anakart alabiliyor. İntel'de güç tüketimi ve ısınma az olunca stok fanla idare edilebilir. Ayrıca İ5 4460 oyun performansı oyunlarda daha da öndedir. İntel Adobe programlarda daha verimli AMD'ye göre.
Yakın zamanda kendim için araştırma yaptığımdan biliyorum.
200 tl' lik Msi 970a 646 anakartta rahatlıkla overclock yapılabiliyor Oc genie II sayesinde. Ayrıca stok fanla bile 4.0 ghz overclock yapanlar var. Zaten şu anda overclock' a ihtiyaç duyulmuyor fx 6300 için. İleride bir 100 tl verir ve bir soğutucu alır işlemci yetmemeye başladığı zaman.
200 tl' lik Msi 970a 646 anakartta rahatlıkla overclock yapılabiliyor Oc genie II sayesinde. Ayrıca stok fanla bile 4.0 ghz overclock yapanlar var. Zaten şu anda overclock' a ihtiyaç duyulmuyor fx 6300 için. İleride bir 100 tl verir ve bir soğutucu alır işlemci yetmemeye başladığı zaman.