2000TL ile AMD mi Intel mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şöyle düşün. İki işlemcinin de performansları neredeyse aynı. Peki 2 çekirdekli işlemci mi istersin yoksa 6 çekirdekli işlemci mi? İleride işlemci yetersiz kaldığında overclock yapabileceğin bir işlemci mi istersin yoksa overclock edilemeyen bir işlemci mi? Ben Fx 6300 alın derim. İntel üst bütçelerde daha iyi bir firmadır fakat bu bütçede Amd alınmalı bence.

Son düzenleme:
Dediklerin en iyi anlatım oldu arkadaş için. Ama bir düzeltme yapayım, i3 4150 O.C yapılamıyor. Intel'de ''K'' serisnde çarpan kilidi açık. Yani O.C yapılanlar ''K'' serisi. Core i5 4690K, i7 4790K gibi.

Dediklerin en iyi anlatım oldu arkadaş için. Ama bir düzeltme yapayım, i3 4150 O.C yapılamıyor. Intel'de ''K'' serisnde çarpan kilidi açık. Yani O.C yapılanlar ''K'' serisi. Core i5 4690K, i7 4790K gibi.

Bende onu anlatmak istemiştim aslında. K ibaresi olmasa bile performansa neredeyse hiç etki etmeyecek kadar overclock yapılabilir diye biliyorum. Tabi buna overclock denilebilirse.

Pekala hepinize çok teşekkürler. Yarına kadar bütün sistemimi toplayıp fiyatını size vericem ve önerilerinizi uyarılarınızı alacağım. Hepinizden Allah razi olsun. Cümleten sağolun.

İ3 4150 online oyunlarda kasma yaptığı söyleniyor. FX 6300 bu açıdan mantıklı. Ama yanında fan aldığında ve ankarta fazladan ödeme yaptığında İ5'lere yaklaşıyor maliyeti. i5 4460 da düşünülebilir.

Şöyle düşün. İki işlemcinin de performansları neredeyse aynı. Peki 2 çekirdekli işlemci mi istersin yoksa 6 çekirdekli işlemci mi? İleride işlemci yetersiz kaldığında overclock yapabileceğin bir işlemci mi istersin yoksa overclock performansı vasat olan bir işlemci mi ? Ben Fx 6300 alın derim. İntel üst bütçelerde daha iyi bir firmadır fakat bu bütçede Amd alınmalı bence.
Çekirdeke bakarak işlemci mi seçiyon?
Haswell mimarisine 6çekirdek koysak ne olur?

@klink intel sistem alsa stok fanla mı kullanacak? Ayrıca AMD anakartların fiyatları da gayet uygun. Fazladan ödeme filan yok ortada.
@Zaur arkadaş şöyle demek istmiştir: Yani performansları zaten aynı. Almışken O.C yapılabileni al. Hem de çoklu izlek kullanan oyunlarda daha iyi performans alırsın.

Çekirdeke bakarak işlemci mi seçiyon?
Haswell mimarisine 6çekirdek koysak ne olur?

Yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız cidden ? Aynı performans ve daha fazla çekirdek. Şu an değil fakat ileride faydası görülebilir özellikle çoklu çekirdek kullanımı iyice yaygınlaştığında. Haswell mimarisine 6 çekirdek koyarsanız fiyatı 600 tl olur. Zaten bütçe biraz daha yüksek olsaydı İntel önerirdik fakat overclock kapasitesi nedeniyle Amd tercih edilmeli burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı