2000TL İle Sistem Toplama vs Yükseltme

furkan gür

Hectopat
Yer
ANKARA
Daha fazla  
Kısa zaman içinde (2-6 hafta) bilgisayarımı yükseltmek ya da yenilemek istiyorum ama aklımda şöyle sorunlar var.
  1. Elimde bulunan bilgisayarın soketi 755, Pentium E6300 işlemci ve GT 420 ekran kartı var. Buna 4 çekirdekli bir işlemci takıp bir ekran kartımı almalıyım?
  2. İlk maddede olduğu gibi yapmak yerine 1600- 2000 TL sistem mi toplayayım? Toplarsam ne almalıyım?
  3. İkinci maddedeki gibi bilgisayar toplarsam R3 serisini beklemeli miyim?

upload_2017-4-27_17-48-11.png

Kısa zaman içinde (2-6 hafta) bilgisayarımı yükseltmek ya da yenilemek istiyorum ama aklımda şöyle sorunlar var.
  1. Elimde bulunan bilgisayarın soketi 755, Pentium E6300 işlemci ve GT 420 ekran kartı var. Buna 4 çekirdekli bir işlemci takıp bir ekran kartımı almalıyım?
  2. İlk maddede olduğu gibi yapmak yerine 1600- 2000 TL sistem mi toplayayım? Toplarsam ne almalıyım?
  3. İkinci maddedeki gibi bilgisayar toplarsam R3 serisini beklemeli miyim?

Eki Görüntüle 229917

RX 550 alarak sistemi güçlendire bilirsininiz ve R3 serisini beklemenizi öneririm

Yaz sonu diyebiliriz Ryzen 3 için. Sisteminizi 200 TL'ye falan komple satarsınız herhalde. Ryzen 3 beklerseniz çok daha verimli bir sisteminiz olur. i3 fiyatına i5 gücünde işlemciler gelecek Ryzen 3 serisiyle. Ancak elinizdeki sistemi yükseltmek pek mantıklı değil. Artık yama yapacak bir yeri kalmamış sistemin. Sıfırdan toplama zamanı.

Yaz sonu diyebiliriz Ryzen 3 için. Sisteminizi 200 TL'ye falan komple satarsınız herhalde. Ryzen 3 beklerseniz çok daha verimli bir sisteminiz olur. i3 fiyatına i5 gücünde işlemciler gelecek Ryzen 3 serisiyle. Ancak elinizdeki sistemi yükseltmek pek mantıklı değil. Artık yama yapacak bir yeri kalmamış sistemin. Sıfırdan toplama zamanı.
Bende üniversiteye hazırlanacağım için normalde 3000 TL lik topluycaktım ama derslerden kafamı kaldıramıyacağım için fazla yatırım yapmak istemiyorum 4 sene boş boş duracak PC. Benimde idareten yeni bir PC ye ihtiyacım olduğu için bekleyecek zamanım yok gibi yazın oynamayı düşünüyordum zaten şimdilik ne yapacağım çok kararsızım of of . :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı