2000TL kahve makinesi önerisi

Kapsul kahveler her seferinde aroma garantisini ve lezzet kalitesini sana sunar fakat en ucuz kapsul bile 10 TL civarında ve amerikano ve ekspresso içenler için gereksiz pahalı.

Filitre kahve makınası alıp çeşitli kahveler denemeni öneririm.

Delonghi makına var bende fakat 750 TL civarına alacağın tüm makineler işini görecektir profesyonel ekipmanlar hariç hepsi aynı şekilde kahve yapıyor.

Senin için önemli olan makınayı aldıktan sonra seveceğin lezzetli kahve çekirdeğini keşfetmek.

Santos benim için en lezzetlisi.

Mokapot > endüstriyel kahve makinesı > filtre kahve makinesı > kapsüllü makine > french press.

Uzun zamandır mokapot ve filtre kahve makinesı kullanıyorum. Kapsüllü de vardı, 2 yıldır çok sallamıyorum kendisini.

Denemek için, fiyatı uygun bir filtre kahve makinası. Kahve çekimini kağıt filtreye göre yapmayı unutma.

Makinanın kahve haznesini işin bitince boşalt, ıslat kenara koy. Kahven bitince de sürahisini çalkala kenara koy.

Sürahiyi kırma - en büyük problem bu oluyor yedek parçada. Sürahi altı ısıtmalı olduğu için, kahve hazırlandıktan ortalama 20-25 dakika sonra, sürekli sıcak kaldığı için tadı acımsılaşabilir. Ona göre yaparsın edersin. Bakımı çok kolaydır.

Filtre kahve makinesı alıp çeşitli kahveler denemeni öneririm.
Tam olarak bu sebep de beni cezbediyor. 8 çeşit paket aldım ama hepsini tek tek french presste bekle, dene dene yoruyor.
750 TL civarına alacağın tüm makineler işini görecektir.
Prensip olarak çoğu makine aynı gözüküyor ama fiyat farkı olan modeller var. Anlayamadım.
Kahve çekimini kağıt filtreye göre yapmayı unutma.
Çekirdek alıp çektirmedim henüz. Paket 250gr kahvelerden doldurdum sadece evi.

Şahsen bir defa almak istiyorum bütçe genişletilebilir. Kapsül çok pahalı olduğu için o özelliğe gerek yok. Filtre dışında başka özelliği de olan makineler nasıl?

Şahsen bir defa almak istiyorum bütçe genişletilebilir. Kapsül çok pahalı olduğu için o özelliğe gerek yok. Filtre dışında başka özelliği de olan makineler nasıl?
Çekimleri iyi bir kapta saklayabilirsen daha da uygun fiyata gelir. Ben Kg'lik alıyorum, 500x2 şeklinde böldürüyorum ona göre hava geçirmez bir kapta saklıyorum 500'ü, diğerini günlük kullanıyorum. Aylık yetiyor.

Eskisi gibi o çekirdek bu çekirdek fantezisini bıraktım.

Filtre dışında nasıl bir özellikten bahsediyorsun? Süt köpürtme gibi mi? Ben sade içtiğim için gerek duymuyorum. Zaten bir sisteme ne kadar fazla özellik katarsan o kadar fazla sorun çıkma ihtimali artar.

Şu an içeride duran filtre kahve makinasının markasını hatırlamıyorum, tek farklı özelliği saat ayarlı kahve yapabiliyor olması - ancak buna uygun öğütme sistemi yok, hazır kağıt filtre içine kahveyi koyup sabaha kadar oksijenle ekşimesini beklemek bana mantıklı gelmiyor.

Öğütmeli sistemlerin temizliğine dikkat etmen gerekiyor. Ben o sesi de çok sevmiyorum açıkcası, öğütücüm de seramik bıçaklı, elle çalışan bir versiyondu o yüzden, gerçi şimdi nerede bilemiyorum.

Bütçem 2000TL. Ama makinelerle alakalı hiçbir bilgim yok. French press kullanıyorduk zor gelmeye başladı. Önerileriniz var mıdır?
Hocam Dolap uygulamasını indirip Nespresso, Delonghi gibi kaliteli barista espresso makinelerinin ikinci ellerine göz atın. Neredeyse piyasa fiyatının yarısına alabilirsiniz, özellikle 2020-2021'de satılan makineleri.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı