2000TL Oyun Sistemi Toplama

Atarman

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Ben önümüzdeki ay monitör hariç 2000 tl'lik bir oyun sistemi toplamak istiyorum. Bir yandan da güncel parça değişimini yapabileceğim, geliştirmeye uygun bi pc öneriniz var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

upload_2015-11-22_22-1-13.png

Bu bütçeye bu bilgisayar tam olacaktır (y)

1900 lira vs650.png

Güncel ama ekran kartı yok. Pascal mimarisi çıkınca ekran kartı alabilirsiniz. HD 530 (İşlemcinin içindeki grafik işlemcisi) GTA V oynatabilen bir grafik işlemcisi ve işinizi görecektir. Ekran kartı istiyorsanız DDR3 sistem toplamanız gerekiyor.

alternatif AMD sistem;
99.png
ileri ki zamanlarda oyunları yüksek grafiklerle oynamak için bir R7 ekran kartı alıp İşlemciyle crossfire yapabilirsiniz. şimdilik işlemcinin içindeki R7 dahili grafik yongası sizin işinizi görecektir.
Performans;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Toplama rehberi;

Ben sesten rahatsız olmam diyorsanız;
Adsız.png
Bu şekilde bir sistem toplayıp dual graphics yapıp daha fazla performans elde edebilirsiniz.

Eki Görüntüle 119378
Güncel ama ekran kartı yok. Pascal mimarisi çıkınca ekran kartı alabilirsiniz. HD 530 (İşlemcinin içindeki grafik işlemcisi) GTA V oynatabilen bir grafik işlemcisi ve işinizi görecektir. Ekran kartı istiyorsanız DDR3 sistem toplamanız gerekiyor.

Pascal mimarisi nedir?

Eki Görüntüle 119378
Hocam parçalar çok ucuz geldi piyasaya göre. Acaba hangi siteden topladınız ?

Pascal mimarisi:
Şu anda NVidia, Maxwell mimarisini kullanıyor ama 2016 yılında Pascal mimarisine geçecek ve büyük değişimler olacak. Şu anda kullanılan GDDR5 yerine HBM2 memory kullanacak ve 1TB'a kadar bant genişliği sunacak. Yeni mimari ilk olarak GP 100 ve GP 104 çipseti ile gelecek. Çok korkunç fiyatlar çıkacak diye düşünmeyin, mutlaka giriş seviyesi kartlar da çıkaracaklar.

Topladığım site Sinerji.gen.tr.

Pascal mimarisi:
Şu anda NVidia, Maxwell mimarisini kullanıyor ama 2016 yılında Pascal mimarisine geçecek ve büyük değişimler olacak. Şu anda kullanılan GDDR5 yerine HBM2 memory kullanacak ve 1TB'a kadar bant genişliği sunacak. Yeni mimari ilk olarak GP 100 ve GP 104 çipseti ile gelecek. Çok korkunç fiyatlar çıkacak diye düşünmeyin, mutlaka giriş seviyesi kartlar da çıkaracaklar.

Topladığım site Sinerji.gen.tr.
Pascal mimarili giriş seviyesi bir kart Maxwell mimarili orta seviye bir karttan daha avantajlı konuma gelir mi ? Eğer böyle olacaksa bekleyelim.

Kepler ile Maxwell arasında nasıl bir fark olduysa bunda da onun gibi bir fark olacak. Mesela Kepler mimarisinin en güçlü GPU'larından biri olan GTX 780ti=GTX 970. Yani en giriş seviyesi Pascal kart bile GTX 970 performansı verir. Fiyatsa şöyle olacaktır; GTX 780ti 2000-2500 lira arası, GTX 970 1250-1500 lira arası. Yani fiyatlar 800 liradan başlar diye tahmin ediyorum.

Kepler ile Maxwell arasında nasıl bir fark olduysa bunda da onun gibi bir fark olacak. Mesela Kepler mimarisinin en güçlü GPU'larından biri olan GTX 780ti=GTX 970. Yani en giriş seviyesi Pascal kart bile GTX 970 performansı verir. Fiyatsa şöyle olacaktır; GTX 780ti 2000-2500 lira arası, GTX 970 1250-1500 lira arası. Yani fiyatlar 800 liradan başlar diye tahmin ediyorum.
Anladım hocam. O zaman acelesi olmayan Pascal mimarisini beklesin diyorsun. (y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı